- hirdetés -

Simonka és térsége! címmel tartott sajtótájékoztatót Fetser János. Az MSZP helyi szervezetének elnöke szerint a jelenlegi országgyűlési képviselőnek köszönhető, hogy csökken Dél-Békés lobbiereje.

Fetser János többek között a kistelepüléseken bezáró takarékszövetkezeteket, Orosházán megszűnő MKB Bank fiókot, a Mezőkovácsházáról elköltöző feldolgozó üzemet emelte ki. Az ellenzéki politikus szerint ezeknek egy üzenete van: a térségnek nincs lobbiereje és hatékony képviselete.

Mint mondta egy másik folyamat is megfigyelhető, a sajtóban folyamatosan megjelennek a településekre érkező TOP-, és EFOP-pályázati források. Fetser János kiemelte álláspontjuk szerint ezek nem a városok, falvak érdekeit szolgálják elsősorban, hanem Simonka György, a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjéhez kapcsolható civil szervezetekét.

Elmondta, hogy az Orosháza, Tótkomlós, Mezőkovácsháza, Medgyesegyháza tengely mentén jelenleg is több tíz milliárd uniós forrás felhasználása zajlik. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ide kapcsolódó pályázatok részleteit a következő hetekben folyamatosan nyilvánosságra hozzák majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.