- hirdetés -

Hat diákkal vett részt a Székács József Evangélikus Iskola múlt héten Békés megyét képviselve az asztalitenisz diákolimpia országos döntőjében. A komoly megmérettetésen egy harmadik, egy hatodik és két nyolcadik helyezéssel zártak.

A versenyzők közül az iskola 4.b osztályának tanulója, Szőke Panna Boróka a hatodik helyen végzett az I. és II. korcsoportosok versenyén az igazolt versenyzők kategóriájában. Szintén az igazolt versenyzők közt indult a 9/6 osztály két tanulója, Varga Bernadett és Farkas Dávid. Mindketten a nyolcadik helyen végeztek az V. és VI. korcsoportok küzdelmei során.

Itt azonban még nem volt vége a versenynek, hiszen a Székács iskola tanulói a csapatversenyben is érdekeltek voltak. Az egyéniben is szép helyezést elérő Szőke Panna Boróka a 3. a osztályos Bényei Nellivel és Gálik Boglárkával kiegészülve a dobogóra is felállhatott. Az I. és II. korcsoportosok csapatversenye során Csáki Rita edző tanítványai az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

Az intézmény hat tanulója vett részt a versenyen (Fotó: iskola)

– A Székács József Evangélikus Iskolában az első és második osztályos tanulók heti két órában ismerkednek a sportággal és ez sokuk kedvét meghozza a játékhoz, hiszen a tanítási órákon kívül is többen járnak edzésekre – derült ki az iskola közleményéből.
Mint írták, ennek a munkának az eredménye már látszik, hiszen épp harmadik és negyedik osztályos tanulóik végeztek a csapatverseny során a harmadik helyen, akik korábban már az iskolai keretek között tanultak meg asztaliteniszezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.