- hirdetés -

Idei első versenyükön vettek részt a hétvégén, Soroksáron a ReDance Hip-Hop Crew táncosai. Rétes Edina csapata több korcsoportban és kategóriában megállta a helyét, több dobogós helyezéssel zárták a rangos megmérettetést.

Második évüket kezdték meg a Street Dance Cup nevű táncszövetségnél a ReDance csapattagjai. Mint minden évben, ezúttal is februárban indult számukra a versenyszezon, elsőként egy soroksári megmérettetéssel.
– Négy versenyünk van tavasszal, ami majd májusban záródik. Ez pontszerzős rendszerként működik, érdemes tehát már a kezdetektől részt venni a megmérettetéseken a táncosoknak, hiszen különdíjakat kaphat kategóriánként az a versenyző, aki a legtöbb pontot szerzi – tudtuk meg Rétes Edinától, a ReDance csapatvezetőjétől.

Soroksáron hét számban indultak el az egyesület versenyzői, és ha már ott voltak, nem maradtak adósak a jó eredménnyel. Első versenyén vett részt a hétéves Kun Liliána, aki a kezdők D-kategóriájában egyből a harmadik helyen végzett a mini-korcsoportban. Egy korosztállyal feljebb, a gyerekek közt népes mezőny gyűlt össze, már a döntőbe jutásért is komoly megpróbáltatás várt a táncosokra. Papp Lili a kilencedik, Iváncsics Polla pedig a harmadik helyen zárt.

A legkisebbek is eredményesen szerepeltek (Fotó: ReDance Hip-Hop Crew)

Szintén gyerek korosztályban, de már a B-, tehát a profi kategóriában indult Balczó Boglárka és végzett az előkelő harmadik helyen. A serdülő korosztályban versenyző, a középkategóriát képviselő Török Virág és Rajki Alida párosa is eredményesen zárt, ők a dobogó második fokára állhattak fel. Itt azonban még nem volt vége a szép orosházi eredményeknek, hiszen a profi kategória mezőnyében serdülőcsapatuk a második, a felnőtt táncosok pedig az első helyen zártak.

– Szerencsére ezúttal sokan eljöttek a szezon első versenyére, tehát egy népes mezőnyben sikerült szépen kezdenünk az évet. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hisz sokan felülmúlták az előzetes várakozásokat – értékelt Rétes Edina.

A serdülő csapat ezüstéremmel zárt (Fotó: ReDance Hip-Hop Crew)

Pihenni azonban nem sok idejük maradt a táncosoknak, hiszen márciusban a következő nagy megmérettetésen is szeretnék megismételni hétvégi teljesítményüket. Március 29-én pedig Elveszve című, még tavaly novemberben bemutatott nagyelőadásukat ismétlik meg a Petőfi Művelődési Központban.

Részletes eredmények:
Mini szóló D-kategória:
Kun Liliána 3. hely
Gyerek szóló D-kategória: Papp Lili 9. hely
Gyerek szóló D-kategória: Iváncsics Polla 3. hely
Gyerek szóló B-kategória: Balczó Boglárka 3. hely
Serdülő duó C-kategória:Török Virág és Rajki Alida 2. hely
Serdülő csoport B-kategória: Balczó Boglárka, Nagy Kiara, Tóth Liliána, Bartus Liza és Püspöki Lea 2. hely
Felnőtt csoport B-kategória: Rétes Anett, Rétes Edina, Tóth Boglárka, Tóth Szabina, Berta Réka, Balczó Boglárka, Tóth Liliána és Simon Norman 1. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.