- hirdetés -

A Nemzeti Vágtán győztes és dobogós orosházi lovas, Mórocz Mercédesz idei szereplése komoly veszélybe került. Anyagi gondok miatt bizonytalan a fiatal versenyző indulása.

Talán nem csak a lovas sportokat rendszeresen követők tudják, hogy Mórocz Mercédesz és lova, Morcos évek óta képviseli a Nemzeti Vágtán nem csak Orosházát, de megyénket is. Az Elővágták rendszeres győztesei, a Nemzeti Vágtáról is van győzelmük és több helyezésük.

A fiatal orosházi sportoló életében, életkora miatt valószínűleg az idei az utolsó alkalom, amikor indulhat a Kishuszár Vágtán. Az életét a lovaglással, a lovakkal kötötte össze. Rendészeti szakra jár, lovasrendőr szeretne lenni.

Merci és hű társa, Morcos (Fotó: Betkó Tamás)

– Ha már nem indulhatok a vágtán kishuszárként, akkor sem szeretném abbahagyni, hanem 18 éves korom után nagylóval is nyerni szeretnék – mondja terveiről a fiatal zsoké.

Edző, felvezető édesanyja viszont nem bírja már tovább anyagilag. Azt sem sikerült megoldani, hogy Morcos haza kerüljön. 53 ezer nettót keres és a befizetetlen csekkek szaporodnak.

Jó lenne, ha lokálpatrióta orosháziak egy kicsit segíteni tudnának a családnak. Merciék szívesen viselnék Orosháza mellett egy támogató szponzor színeit is, de kisebb segítség is nagyon kellene. Kár volna lemondanunk egy esetleges sikerről, néhány tízezer forint hiánya miatt.

Azok számára, akik segíteni szeretnének, megadjuk Merci édesanyjának telefonszámát és a bankszámla számukat: +36 30/2252 877, és a számlaszám: 10700316-66492971-51000008.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.