- hirdetés -

Első kutyatánc versenyén első helyezést ért el Walle és gazdája Sugi. A páros itt nem áll meg, már a következő megmérettetésre készülnek.

A fővárosban, a Fehova Winter Dog Show keretein belül rendezték múlt hétvégén a versenyt. Korlátozott számban, körülbelül negyven páros jelentkezhetett. Külföldről is érkeztek nevezők, így rendkívül erős mezőny gyűlt össze. Pillár Napsugár és kedvence, a belga-német juhász keverék a hobby kezdő kategóriában indultak.

Sugi elmondta, hogy három bíró meghatározott szempontok alapján bírálja el a két és fél perces kűröket. Ebben a kategóriában még a jutalomfalat használata megengedett. Itt szerzett első helyezést a fekete négylábú.

– Nagyon büszke vagyok Walle-ra a nagy zaj és a sok kutya és ember jelenléte ellenére is végig koncentrált volt. Még az sem zavarta meg, hogy a jutalomfalat tartóját is elejtettem – emlékezett vissza.

A következő hónapokban két dog dancing versenyre is készülnek, de nem csak Walle-val, hanem két másik kedvencével Lunával és Böbével is. Sugi a végén hozzátette, hogy szeretnének hamarosan külföldön is megméretni magukat.

Nem ez volt az első sikere Suginak és kutyáinak. Korábban itt írtunk róluk és még egy videó is készült a három ebről és büszke gazdájáról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.