- hirdetés -

A Valentin-nap a szerelmesek ünnepe. Ha valaki kedvesét virággal lepné meg, tegye azt úgy, hogy tükrözze érzelmeit. Nézzük, melyik virág milyen érzelmet jelképez.

Férfi olvasóink válasszanak tudatosan, a hölgyek pedig nézzék mit üzen kedvesük. Így az ünnepbe egy kis játékosságot is csempészhetnek.

Liliom: Többek között a tisztaság és az ártatlanság szimbóluma, de a mulandóságé, a lelki szereteté és a reményé is. Lehet egy titkos üzenet is a hölgynek, hogy a férfi kacérnak tartja.

Amarillisz: A büszkeség virága. Ilyet adni egy nőnek annyit jelent, hogy a szerelme nagyon büszke, és a kapcsolat nagy kincs számára.

A liliom többek között a tisztaság és az ártatlanság szimbóluma (Fotó: Pixabay)

Tulipán: Szirmai a lángoló szerelmet jelképezik. Ha sárga tulipánt kap a nő, a férfi féltékenységéről árulkodik. A fekete tulipán, amely igen ritka, azt sugallja, párjának mindennél drágább a kedvese.

Szegfű: Ha piros szegfűvel állít be a férfi imádottjához, biztos lehet a szerelmében. Abban az esetben viszont, ha rózsaszín van a kezében, akkor bizonytalan saját érzéseiben. A sárgát ajándékozó férfi túlzottan követelőző típus.

Kála: A szépség szimbóluma. Az udvarlás egyik legkifinomultabb formája. Nőnek ilyen virágot ajándékozni, annyit jelent: a férfi a nő szépségének bűvöletében él.

Pipacs: Ha a barátod az út szélén megáll és szed neked egy csokor pipacsot, a boldogságát és felszabadultságát akarja kifejezésre juttatni.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nefelejcs: A kis kék virág az igaz szerelem és a hűség jelképe.

Gyöngyvirág: Ha ezzel a virággal ajándékoz meg, akkor biztos lehetsz abban, hogy kedvesed tisztel és megbecsül. A kapcsolat elején arra is következtethetsz, hogy tisztességes szándékkal közeledik.

Rózsa: Köztudottan a szerelem virága. A sárga rózsa langyos érzelmekre utalhat. A vörös, a birtokló szerelemre utal. A fehér a megbecsülés és a tisztaság jelképe, abban az esetben, ha csak egy szál fehér rózsát kapsz, a párod lángoló szerelmet érez.

Jácint: A játékosság szimbóluma. A lila csokor, a bocsánatkérés jele, ha a fehéret ad a férfi azt jelképezi, bájosnak tartja a hölgyet.

A napraforgó egyre népszerűbb, hiszen a szerelem bizonyítéka (Fotó:Kecskeméti Krisztina)

Orchidea: Keleten ez a virág a kifinomultság, a műveltség és a gyöngédség szimbóluma. Ha egy férfi orchideával lepi meg a nőt, az azt jelenti, hogy nagyra értékeli műveltségét és tudását.

Begónia: Habár cserepes virág, előszeretettel vásárolják a férfiak, hiszen az ábrándozás, a vágyak és álmok jelképe. Vigyázat, mert előfordulhat, hogy az imádott férfi nem a nő valós személyiségébe, hanem saját álomképébe szerelmes, akit kivetít rá.

Napraforgó: Egyre népszerűbb, hiszen a szerelem bizonyítéka. Azt jelenti a hölgy a férfinak, amit napraforgónak a napfény, ezért mindig felé fordul – áll a női portál oldalán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.