- hirdetés -

Aki ismeri őket tudja, akár tűzön-vízen átmennének a másikért, még ha ezt veszekedések sora is előzi meg. Pillár Napsugár nevével már többen találkozhattak nagyszerű kutyái miatt, párját Róbertet, és közös történetüket, azonban nem sokan ismerik. A fiatal pár idén tervezi esküvőjét, így a házasság hete, valamint Valentin-nap kapcsán meséltek arról, mennyi mindenen mentek keresztül az elmúlt tizennégy évben közösen.

Még 2010 nyarán ismerkedett meg egymással Pillár Napsugár és Huszárik Róbert, amikor a lány egy közös barátjukkal indult szórakozni. Róbert volt a sofőr, ám miután elvitte a lányokat a helyszínre arra lett figyelmes, egy pár cipő ott maradt az autóban. Ezért rohant vissza később Napsugár, mint egy furcsa Hamupipőke történetben. – Ezután kezdtünk el egymással többet beszélgetni. Helyes, aranyos, kissé szeleburdi lánynak tűnt, amiért ott felejtette a cipőjét az autóban – mesélte Róbert, majd rátértek az első találkák történetének egyikére.

– Kimondott randink talán soha nem volt, sokat kocsikáztunk spontán. Az első ilyen alkalommal megálltunk egy helyen, ahol jól látszik az égbolt, és néztük a csillagokat, beszélgettünk – kezdte a pár férfi tagja, majd Napsugár vette át a szót. – Mikor tovább akartunk menni, Róbert közölte, hogy kifogyott benzin, így a kvázi első randinkon közösen sétáltunk a benzinkútra. Robi kezében a kanna, az enyémben a magassarkú – elevenítette fel Sugi.

Mindennek ellenére a spontán utazások nem szűntek meg, sőt egyre több vicces történet született ezekből. Volt, hogy vonattal indultak és kilométereket kellett cipelni a csomagokat a kiválasztott szállásra, vagy közösen motorra ültek, ám a sárban megcsúsztak és indulás előtt talpig sárosan ültek egymás mellett, míg megszáradt a zoknijuk és cipőjük.

A kérdésre, hogy végül mi miatt döntöttek úgy, hogy együtt maradnak, Napsugár viccelődve azt válaszolta: „Nem tudom elhagyni, egyszerűen nem hagyja!”– A 14 év alatt voltak veszekedéseink, amikor azt mondtam, te jobbra, én balra, de ő mindig balra jött velem – tette hozzá.

– Sok közös dolgunk van, a természet és az állatok szeretete. Persze olyan is van, amiben különbözünk, de már annyira ismerjük egymást, hogy fél reagálásokból is tudjuk, mi lesz a másik következő szava, vagy cselekedete. Én tudom például, hogyha éhes, akkor jobb, hogyha átveszem a feladatokat, mert olyankor mindig rosszkedvű – mondta mosolyogva Róbert.

A veszekedések alkalmával Sugi – ahogy fogalmazott – általában összecsomagol és világgá megy, de párja sosem hagyja, hogy túlságosan elfajuljanak a dolgok. Számukra úgymond már a mindennapok részét képezik a három másodperces veszekedések, amely mások számára fura lehet, de nekik már mindenre megvan a bevált receptjük.

– Emlékszem, az elején volt olyan, hogy annyira megharagudtam rá, hogy azt mondtam neki: Három napig ne is lássalak! Ő pedig tényleg nem jött, így idegeskedhettem. Ma már azonban szinte azonnal át tudjuk beszélni ezeket – fűzte hozzá Napsugár. – Úgy érzem, én nem ismerem magam annyira, mint ő engem. Szerintem egy kapcsolatban fontos, hogy ne fojtsuk el magunkat, és én Róbert mellett teljesen önmagam lehetek. Nem kell megjátszanom magam, már ismeri a jobb és a még jobb felem – tette hozzá Sugi nevetve.

– Számomra a szerelem egy olyan embert találni, akivel le tudom élni az egész életem. Sugi pedig ilyen – mondta Robi. – Az eljegyzéssel meg akartam várni azt a pillanatot és helyet, ami érdemes, ami illik hozzánk. Ehhez mondjuk 12 év kellett. A hagyományos módon kértem meg, letérdeltem előtte az osztrák panorámánál, és természetesen az egyik kutyánk, Kesszi hozta a gyűrűt. Már akkor nagyon izgultam, amikor rákötöttem a szalagjára az ékszert. Végig remegett a kezem – idézte fel a vőlegény.

Az esküvő előtt álló pár egyébként meg szokta ünnepelni a Valentin-napot. Ehhez is kötődik egy érdekes történetük, amely még az első néhány év valamelyikében történt. – Általában ilyenkor többfogásos vacsorát készítettem, desszerttel. Egy alkalommal azonban közölte, ő azt szánta ajándéknak, hogy elvisz egy étterembe. Akkor és ott úgy voltam vele, hogy a fejére kenem az egész hatfogásos vacsorát – emlékezett vissza mosollyal a hangjában Sugi.

A pár már egy éve szervezi az esküvőt, melyet hozzájuk illő módon a természetben, a szarvasi arborétumban tartanak majd. Ebből sem hagyják majd ki kutyáikat, akik a vendégekkel együtt családtagként jelen lesznek a különleges eseményen.

Kiemelt kép: Czirok Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.