- hirdetés -

Az Orosházán méltán megbecsült Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete élén változás történt. Tizenhárom év elnökség után lemondott Szilasi-H. Tibor.

A jelenleg hatvanhárom fővel működő egyesületet néhány pedagógussal közösen 2006-ban alapító és eddig vezető Szilasi-H.Tibor ez év elején úgy érezte, eljött a visszavonulás ideje.

– Egy egyesület, egy közösség életében ennyi idő – esetünkben tizenhárom év – után, úgy gondoltam mindenképp kell egy kis vérfrissítés – mondja a döntés hátteréről Szilasi-H. Tibor.

Az alapítás óta eltelt időben ez az egyesület olyan értékeket hozott létre, amelyek bekerültek, beivódtak a város kulturális életébe. Az Amatőr Alkotók Kiállítása, a Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond Olvasó Köre, a színházbaráti kör, mind ilyen érték. Szintén említésre méltó kezdeményezés volt az általános iskolás mentor program, melynek során az egyesület néhány tagja, egy-két hátrányos helyzetű tanulót mentorált. A segített gyerekek évek múlva is jó szívvel gondolnak vissza.

Az eddigi és az új elnök teljes egyetértésben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A tagság, nagy örömömre egyhangúlag megválasztotta volt kolléganőmet Makuláné Gulicska Valériát. Az új elnökség, meggyőződésem, hogy erősíteni fogja az elért eredményeket és újakkal fogja gyarapítani – teszi hozzá a lemondott elnök.

A megválasztott elnök asszony a nyugdíjas évekre készülődve tervezte, hogy belép az egyesületbe. Arra nem számított, hogy mindjárt az elnökségbe kerül.

– Terveztem, mert olyan sok jót hallottam az egyesületről, hogy szerettem volna ennek a közösségnek tagja lenni. Meglepett, mikor Tibor először felvetette, hogy engem javasol maga helyett. Némi gondolkodás után azonban örömmel vállaltam, hisz szép hagyományokat kell folytatni. Jól esett, hogy a tagság egyhangúlag mellém állt. A célom az, hogy a közösség tényleg közösség legyen – teszi hozzá az új elnök.

Valikának már vannak új tervei. A már hagyományos tevékenységek folytatása mellett felvették a kapcsolatot a kórház és a gyermekosztály vezetésével. Ott is szeretnének segíteni, a beteg gyerekeknek könnyebbé tenni az ottlétet, akár csak egy kis mese olvasással is.

Úgy tűnik, hogy az egyesület vezetése jó kézből jó kézbe került, a munkájukról, eredményeikről pedig majd beszámolunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.