- hirdetés -

Különleges elismerésként tekint új feladatkörére a Contact K.T.H.E kick-box csapatának vezetőedzője, Puravecz Péter. Nemrég ugyanis őt nevezte ki a Magyar Kick-box Szövetség a formagyakorlati szakág vezetőjének. Januárban 10 napra az Egyesült Államokba utazott tapasztalatszerzés és a folyton fejlődő technikai elemek elsajátítása céljából.

– Nem igazán volt ebben a szakágban versenyző Magyarországon, persze ugyanúgy próbálkoztam korábban is. Az első nagyobb eredményemnek köszönhetően szerencsére elkezdtek felfigyelni a formagyakorlati elemekre – kezdte beszámolóját a Contact K.T.H.E vezetőedzője, egyben a Magyar Kick-box Szövetség formagyakorlati szakágának új vezetője.

Új feladatát tavaly, év végén kapta és rögtön nagy erővel vetette bele magát a munkába. Mivel a formagyakorlat szabályrendszerében nincs megkülönböztetve a senior (19-40) és a veterán (41-) korosztály, így a fiatalokkal már nem szeretné felvenni a versenyt, de úgy gondolja, érdemes minél több tudást átadni az érdeklődőknek.

Az Egyesült Államokban fejlesztette szakági ismereteit Puravecz Péter

Márciusban ezért három formagyakorlati versenyt is rendeznek Magyarországon, melyeken az orosházi egyesület is érdekelt lesz, később pedig rendezőként is hozzájárulnak a szakág terjesztéséhez. Puravecz Péter emellett többfajta szemináriumot is tart szerte az országban, ahol próbálja tudását átadni a fiatal versenyzőknek.

– Mindenképpen nagy előrelépésnek tartom, hogy formagyakorlati versenyt rendezünk Orosházán, hiszen a megyei versenyeket követően ezúttal magyar bajnoki döntőnek biztosítunk helyszínt, ahol kiderül, kik indulhatnak a világ- és Európa-bajnokságokon. Ráadásul sikerült meghívnunk Olasz Attilát is, aki a light és kick light szabályrendszer szövetségi kapitányának, Dancsó Zoltánnak a segítője – tette hozzá.

A rendezések mellett januárban az Egyesült Államokba utazott, ahol elsősorban a pusztakezes és karddal (Katanával) történő technikák terén igyekezett bővíteni tapasztalatait, valamint az akrobatikus rúgások terén is fejlesztette hiányosságait. Kapcsolata az amerikai trénerekkel 2018-ra tehető, akik akkor a világkupán tartottak formagyakorlati képzést. Ez neki is megtetszett, ezért a neves versenyző, Mórádi Zsolt segítségét kérte, aki segített neki felvenni a kapcsolatot Lauren Karney-vel, az egyik legnagyobb amerikai egyesület, a Hyper Teamnek egyik vezetőjével.

A hollywood-i filmekben is szereplő kaszkadőr, Caitlin Deschelle segített neki az új elemek elsajátításában

– 10 napot töltöttem kint és naponta másfél órás edzéseken vettem részt. Ez elsőre nem is tűnik olyan soknak, mégis nagyon megterhelő volt. Ennek ellenére rengeteg pozitív impulzus ért. Caitlin Dechelle-vel edzettem együtt, akiről érdemes tudni, hogy hollywood-i színésznő és kaszkadőr. Természetesen olyan dolgokban kértem a segítségét, ami nekem és a magyar mezőny tekintetében még hiányosságnak számít – mesélte Puravecz Péter.

A Contact K.T.H.E vezetőedzője így minden szempontból pozitív tapasztalatokkal felvértezve tért haza, hogy átadja a formagyakorlati szakág szülőhelyén megszerzett alapokat a magyar mezőnynek is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.