- hirdetés -

Cserkésztalálkozó helyszíne volt a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium február 7-én. Az intézmény cserkészcsapatának foglalkozásán a Szegedről érkezett vendégek is részt vettek.

Régi szokást elevenítettek fel a Székács Evangélikus Iskolában február 7-én. A cserkészcsapatok körében ugyanis gyakran előfordul, hogy ellátogatnak egymáshoz. Nem volt ez másként ezúttal sem, az intézménybe Szegedről érkeztek vendégek.

– Szívesen vettem a meghívást és jöttem el Orosházára az itteni csapatot erősíteni – mesélte Gergely Imelda, a Dél-Alföldi Ötödik Kerület Cserkészrégiójának koordinátora. Elmondta feladatai mellett mentortevékenységet is folytat, melynek keretében ősszel felnőttképzést is indítanak a kerületi elnökség és az országos szövetség segítségével. Céljuk, hogy idővel minél több vezetőt maguk közt tudjanak, bevonva őket a cserkészmozgalomba.

Az Evangélikus Iskolában fogadták vendégeiket (Fotó: Rosta Tibor)

Az Evangélikus Iskolában jelenleg három cserkészörs működik, harmadik, negyedik és ötödik osztályos gyerekek részvételével, két 11-ik osztályos örsvezetővel. Korábban több cserkészcsapat is volt Orosházán, az utóbbi időben azonban a Székács maradt az egyetlen olyan intézmény, egy kunágotai kitelepített rajt beleszámítva, ahol ezt a tevékenységet gyakorolják.

– Szeretnénk ezt a tevékenységet jobban elterjeszteni Orosházán. Hiszen ebben a mozgalomban a haza-, a természet és az istenszeretet egyaránt jelen van. Emellett megfelelően ápoljuk a mozgalommal a hagyományokat, rovásírást tanulunk és táborozunk, természetközeli élményt nyújtunk a gyerekeknek – tudtuk meg Patakfalvi János, az 1515-ös számú gróf Széchenyi Miklós cserkészcsapat örsvezetőjétől és megbízott rajvezetőjétől.

Bíznak benne, hogy még számos hasonló rendezvényen vehetnek részt a közeljövőben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.