- hirdetés -

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola ebédlőjében tartott sajtónyilvános fórumot Vincze Tibor, a Diákélelmezés novemberben kinevezett vezetője. A rendezvényen a társintézmények vezetőivel és képviselőivel ismertette elképzeléseit, akik kérdéseiket, észrevételeiket is megoszthatták egymással.

Az Eötvös-iskola ebédlőjében gyűltek össze a Diákélelmezéssel partneri viszonyban álló óvodák, iskolák, valamint a Táncsics Mihály Gimnázium és a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium képviselői február 7-én.

Bojtor István, Orosháza alpolgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és kiemelte a Diákélelmezés és partnerei közötti előnyös kapcsolatot, amelyre a továbbiakban is törekednek.
– Mozgalmas évek elé néz a Diákélelmezés, komoly beruházások terveivel. Az addigi kihívások és különböző logisztikai feladatok okozhatnak bizonyos kellemetlenségeket, de azt szeretnénk, hogy ezt a fogyasztók közül senki ne érezze meg – mondta az alpolgármester.

Bojtor István alpolgármester az intézmények közötti kapcsolatot emelte ki (Fotó: Rosta Tibor)

A Diákélelmezés vezetője, Vincze Tibor tavaly november 16-a óta tölti be a pozíciót és szeretné, hogy a fórum hagyományteremtő céllal jöjjön létre és szükség szerint legalább fél évente össze tudjanak ülni, hogy az esetleges problémákra közösen találjanak megoldást. Ezután a jelen és a közeljövő terveiről tartott tájékoztatót.

Elképzelései között, a városvezetéssel egyeztetve az intézmény teljes újragondolása szerepel, hiszen az elmúlt mintegy 30 évben még nem történtek komolyabb beruházások. A tervek szerint a jelenlegi többlépcsős projekt a teljes körű energiakorszerűsítés mellett a közüzemek cseréjét jelentené. A harmadik ütem a 21. századi konyhatechnológia megvalósulása, amelynek eredményeként egy költséghatékony és nem utolsósorban minőségi élelmezés veszi kezdetét.

Vincze Tibor elképzeléseiben az intézmény teljes újragondolása szerepel (Fotó: Rosta Tibor)

– Az újításokra az önkormányzat teljes támogatottságot biztosít. Az ütemezés ősszel indulna el, jelenleg a Nébih és az ÁNTSZ intézményeivel közösen jelöljük ki azt az ideiglenes helyet, ahol átmenetileg a jogszabályi előírásoknak megfelelően tudjuk biztosítani továbbra is a törvényben előírt feladatainkat. Természetesen tudom, hogy a megszokott mindennapi munkafolyamatok ezzel felborulhatnak, ezért is elengedhetetlen az intézmények között a folyamatos párbeszéd – mondta Vincze Tibor.

Emellett a partnerintézmények képviselőivel fontos megbeszélni és rendszeresen egyeztetni, hogy a diákság részéről mik azok az étrendek és termékek, melyekre nagyobb vagy kisebb az igény. Ezt követően a fórum egy kötetlen, problémafeltárófeltáró és megoldó beszélgetéssel zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.