Második hely az országos döntőben – tanulmányi versenyen remekelt a Székács-iskola csapata

- hirdetés -

Az előkelő második helyen végzett a Székács-iskola csapata a február 1-én, Kecskeméten rendezett Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyének országos döntőjében.

Rangos iskolai versenynek, név szerint a Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyének (KEVIN) adott otthont február 1-én Kecskemét. Az országos döntőben az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 9/6 osztályos csapata, a SzEVa is elindult, Berki Csenge, Lentvorszki Pál, Palacsik János és Zsíros Fanni képviseletében.

Ezt az első fordulóban leadott húsz oldalas, közgazdasági esettanulmányok alapján elkészített projektjükkel nyerték el.

– A puszta kíváncsiság vezérelt minket, hogy nevezzünk a versenyre – árulta el Palacsik János, a csapat kapitánya. Csapattársa, Berki Csenge elmondta, nagyon megörültek, amikor megkapták a visszaigazoló e-mailt, melyből kiderült, hogy a több, mint 100 nevezett csapat közül ők is bekerültek a legjobb 21 mezőnyébe.

Második helyen zártak projektjükkel (Fotó: iskola)

Kreativitásuk ezúttal is meghozta az eredményét, hiszen Ginema nevű ötletüknek köszönhetően a második helyen végeztek.
– Arra a problémára kerestük ebben a projektben a megoldást, hogy lehetne a meglévő szabadidőnket a barátokra és az edzésre egyaránt fordítani – tudtuk meg Zsíros Fannitól.

Lentvorszki Pál szerint a verseny megtanította a csapatnak a kreatív gondolkodást és továbbfejlesztette problémamegoldó képességüket. A döntőben neves Start-Up szakértők biztosították a Székács-iskola diákjait afelől, hogy szívesen segítik és támogatják őket, ha szeretnék megvalósítani a versenyen bemutatott tervüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.