- hirdetés -

Gyorsan, egy helyről minél több információ megtalálható legyen a tanároknak és diákoknak egyaránt. Ezzel az ötlettel kreatív különdíjat hoztak el a KEVIN-ről a Táncsics diákjai.

A Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyét (KEVIN) a Budapesti Gazdasági Egyetem szervezi középiskolások számára. Múlt pénteken Kecskeméten rendezték a döntőt, amelyre a Táncsics gimnázium tanulóiból álló csapat is bejutott, sőt a kreatív különdíjat el is hozták.

Kunos Roxána, Pál Zsófia, Polacsek Laura és Tarján Tamara egy a fiatalságot érintő problémával foglalkoztak.
– A probléma amiből kiindultunk az alapvetően igen száraz oktatás volt. Ennek a megelőzésére kitaláltunk egy felületet aminek E-suli a neve. Ez online és offline elérhető, tele interaktív anyaggal, középiskolai vázlatokkal minden évfolyam, összes tantárgyából – vázolta Roxi az ötletüket.

A projekt tartalmaz egy interaktív játékot, amely segítségével dolgozatokra készülhetnek fel a felhasználók. Ezen túl több a diákokat érintő tudnivalót is összegyűjtöttek projektjükben.

– A fő cél az, hogy ingyenesen gyorsan egy helyről megtaláljunk minden szükséges információt, ami nem csak a diákoknak, hanem a tanároknak is nagy segítség lenne – tette hozzá a táncsicsos diák.

Roxi elmondta támogatják őket abban, hogy gyakorlatban is megvalósulhasson ötletük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.