- hirdetés -

Igencsak népes mezőny gyűlt össze február 3-án, vasárnap a Kaposvári Városi Sportcsarnokban, ahol az U23-as női és a kadet kötöttfogású birkózók számára rendeztek országos bajnokságot. Az Orosházi Birkózó Egyesület két versenyzővel képviseltette magát. Vajdasági birkózójuk, Novics Dávid emellett rangos elismerésben részesült.

Kaposváron, a Városi Sportcsarnokban gyűltek össze február 3-án az U23-as női és a kötöttfogásban versenyző kadet korosztály képviselői. Előbbi kategóriában összesen 47 hölgy mérlegelt, míg az év első kadet kötöttfogású minősítési versenyén 123 fiatal próbált szerencsét.

Az Orosházi Birkózó Egyesületet két versenyzője képviselte a rangos megmérettetésen. Az U23-as női mezőny legkisebb, 50 kilogrammos kategóriájában Molnár Evelin próbált szerencsét, aki nagy küzdelemben, de végül lecsúszott a dobogóról, a negyedik helyen zárta a versenyt.

A kadet mezőny 60 kilogrammos súlycsoportjában Hangyási Balázs lépett szőnyegre az OBE-t képviselve. Első ellenfele az országos csapatranglista első helyén álló pesterzsébeti ESMTK-t képviselte, akivel szemben szoros küzdelemben maradt alul. Mivel legyőzője meg sem állt a döntőig, így a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket.

Itt újpesti ellenfelét sikerült legyőznie, így a bronzéremért birkózhatott, ahol azonban szegedi riválisa erősebbnek bizonyult, így az ötödik helyen zárt a súlycsoport 19 fős, népes mezőnyében.

A klub versenyzői közül Novics Dávid ezúttal nem versenyen, hanem díjátadón vett részt városában, a szerbiai Zomboron. A klub beszámolója szerint a rendezvényen a kadet korosztály minden sportját összevetve díjazták a versenyzőket, ahol a Táncsics Mihály Gimnázium tanulója 2018-as eredményeinek köszönhetően a harmadik helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.