- hirdetés -

A forgalom azonban visszaesett, az árusok már a tavaszt várják. A szombati piacon jártunk.

Álmos, nyugodt piac volt a mai. A megszokott zsivaj és hullámzó tömeg helyett, egy jóval csendesebb, már-már üres vásártér fogadott bennünket.

Az árusoktól megtudtuk, télen amúgy is visszaesik a forgalom, felhős és szeles időben pedig ez csak fokozódik. Az egyik portékáját árusító hölgy azt mondta, még tart a téli álom, tavasszal azonban beindul majd az élet.

Bera Tibor Sándorfalváról jár Orosházára (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Bera Tibor zöldségeket és gyümölcsöket árul. Narancs, banán, gránátalma mind megtalálható kínálatában. Már évek óta űzi Orosházán az ipart, a Szeged melletti Sándorfalváról jár át a Viharsarokba, állítja, megéri neki a kétszer 70 kilométeres táv.
– Jól fogy a déligyümölcs, de nagy keletje van a zöldségeknek is. Télen jobban fogy a gyümölcs, sokan viszik a mandarint, narancsot és a banánt. Zöldségek terén sajnos kevés a magyar termék. Nincs paprika, paradicsom vagy uborka, mi is külföldit árulunk. Minőségben nem igazán tér el a hazaitól, de télen muszáj az import terméket árulnunk. Szeretik a vevők – nyilatkozta az OrosCafénak Bera Tibor.

A téli zöldségeket nem kímélte az idő, nagy mennyiségű káposzta, karalábé veszett kárba a földeken. Emiatt az árak is magasabbak, mint egy éve. A káposztának 200-230 forint kilónkénti ára az orosházi piacon.

Dalacsi Attiláné káposztáit sem kímélte az idő (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Dalacsi Attiláné standjánál káposzta, spenót és karalábé várta a vásárlókat. Megtudtuk, a legkelendőbb a spenót volt. Dalacsiné is megtapasztalta a vásárlók számának visszaesését.
– Ilyenkor ez van. Már várjuk a felmelegedést, akkor többen jönnek majd. Idén csak a csütörtök és a mai nap volt az, amiről elmondhatom, hogy jó volt. Viszik a kelkáposztát, a karalábét is, de a spenótféléknek nagy a keletje – nyilatkozta Dalacsi Attiláné.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.