- hirdetés -

2018 decemberében 11%-kal kevesebb regisztrált álláskereső volt az Orosházi járásban, mint egy évvel korábban.

A Békés Megyei Kormányhivataltól kapott tájékoztatás adatai egyre kedvezőbb helyzetről tanúskodnak városunk és környéke munkaerő piaci helyzetét illetően:

2018 decemberében 991 fő nyilvántartott álláskereső szerepelt az Orosházi járás nyilvántartásában, mely 122 fővel kevesebb 2017. év ugyanezen időszakához viszonyítva, de 48 fős csökkenés tapasztalható az előző havi adatokhoz képest is. A megyei álláskeresők 9,5%-a él az orosházi járáshoz tartozó nyolc település valamelyikén.

Az álláskeresők nemek szerinti összetételét vizsgálva továbbra is a nők képviseltetik magukat nagyobb arányban, a nyilvántartottak 54,2%-a nő.

Jelentős a csökkenés 2017 decemberéhez viszonyítva a pályakezdő álláskeresők tekintetében, számuk egy év alatt 33,8%-kal mérséklődött.

A nyilvántartott álláskeresők iskolai végzettség szerinti összetétele a korábbi évhez hasonlóan alakul: a szakmunkások képezik a legnagyobb csoportot 347 fővel, őket követik 318 fővel az alacsony iskolai végzettségűek, az álláskeresők 28,8%-át az érettségizettek alkotják. Az életkor viszonylatában továbbra is a 25 és 50 év közöttiek keresnek munkát legtöbben (460 fő) az Orosházi járásban.

2018. évi adatok alapján a hivatal programjai sikeresnek bizonyultak, hisz az aktív eszközökben (foglalkoztatást elősegítő képzési támogatás, álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatások, bértámogatás, helyközi utazás támogatása, bérköltség támogatás) részt vettek közül három hónappal a programok befejezése után 84,9% nem került vissza az álláskeresők közé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.