- hirdetés -

A Orosházi Rock és Blues Egyesület szombat este folytatta nagy sikerű Zenészportré sorozatát. Az idei első alkalmon a Sirokkó emblematikus figurája, a basszusgitáros Makai Bálint volt a vendég.

Az egy éve indult sorozat keretében rendszeresen mutatkoznak be helyi és vidéki zenészek. Ezek a beszélgetős zenélős műsorok mindig nagyon jó hangulatban zajlottak, és így volt ez most is. A szinte védjegyévé vált csíkos nadrágjában megérkező Bálint rengeteg sztorit és élményt osztott meg a műsor vezetőjével Sifter Ferivel, a klub oszlopos tagjával és persze a közönséggel.

Megismertük a zenész gyermekkori, majd tinédzserkori emlékeit, az 1969-es kezdeteket, a Help, majd a Sirokkó együttes megalakulását, és az elért sikereket. Azt is megtudhattuk, hogy a lányoknak is nagy szerepe lehet a hangszerválasztásban, és hogy miért megy valaki zenélni a 9.60-as órabér helyett.

A basszgitárosnak minden eseményhez volt egy sztorija, mely nagyban színesítette az előadást. Az anekdotázás folytatódott a régi fotók, vetítése és a filmbejátszások alatt is. Nem csak a felvételeken szereplő zenészek, de a klub közönsége is visszafiatalodhatott egy kicsit. Persze mit sem ér a beszélgetés egy kis élő zene nélkül. Bálint vendégzenészeket is hívott maga mellé erre az estére. Rusznák György gitárossal és Nagy Lajos dobossal trióban játszottak egy-két régi bluesrock nótát, a John Mayall Bluesbreakerstől, a Creamtől.

Szó esett a beszélgetés során jelenlegi másik zenekaráról, a KLuBB együttesről, valamint arról a nagyszabású koncerttervről melyet idén augusztus 23-ára terveznek a Sirokkó zenekar 45 éves fennállásának tiszteletére. Ezen az eseményen a zenekar közel húsz mostani és egykori tagja áll majd színpadra.

A Zenészportré műsora ismét bizonyította hogy kiváló hangulatot teremt, közvetlen, interaktív és színvonalas is egyben (e sorok írója számára is nagyszerű élményt adott). A sorozat következő vendége a Rock Klubban, február 23-án, Fehér Béla gitáros lesz.

Érdemes tehát a naptárba két dátumhoz is beírni a Rock Klubot: februárban újra Zenészportré, augusztusban pedig Sirokkó jubileumi koncert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.