- hirdetés -

A Táncsics Mihály gimnázium pályaválasztás előtt álló nebulói kaptak betekintést a Kodolányi János Egyetem kínálatába január 21-én. A tájékoztatón nem csak a képzési kínálatról, hanem többek között az egyetemi diákéletről, illetve a lehetséges ösztöndíjakról tájékozódhattak a végzős gimnazisták.

Minőségi oktatást és versenyképes tudást kínál a Kodolányi János Egyetem, mindezt helyben, családias légkörben – derült ki a felsőoktatási intézmény központi székhely igazgatója által tartott bemutatón január 21-én. A Táncsics Mihály gimnázium kollégiumának társalgójában egy közvetlen hangvételű beszélgetésen keresztül ismerkedtek meg a gimnázium tanulói azokkal a szakokkal, melyek a Kodolányi János Egyetem képzési kínálatában szerepelnek.

A folytonos fejlesztéseknek, újításoknak köszönhetően olyan színvonalon történik az oktatás az orosházi székhelyű intézményben, mint kevés másik egyetemen. A Kodolányi János Egyetem kiemelt figyelmet fordít az informatikai terület legújabb vívmányainak használatára, ezáltal távoktatási keretek között is gond nélkül részt vehet a hallgató az előadásokon, illetve vizsgákon. Mindezt úgy, hogy nem tartózkodik a helyszínen – vázolta dr. Malatyinszki Szilárd, a Kodolányi János Egyetem központi székhely igazgatója. Hozzátette, ennek fontos szerepe van Orosházán is, hiszen az intézmény bármely szakára be lehet adni jelentkezést, így akár távoktatási formában a Skype for Business elnevezésű alkalmazással online is részt lehet venni az órákon.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az igazgató kiemelte, fontos számukra, hogy a fiatalok jól érezzék magukat az egyetemen. Elsődleges szempont, hogy partnerként és ne egyszerű hallgatóként tekintsenek a diákokra. Ez a gyakorlatban is megállja a helyét, közvetlenebb, érdeklődőbb és boldogabb hallgatókká válnak a Kodolányisok.

Az igazgató kitért arra is, hogy fontosnak tartják hallgatóik látókörének kiszélesítését és nyelvtudások fejlesztését. Az Erasmus+ program keretében a világ több pontján, a Kodolányi egyetem partnerintézményeiben összesen fél évet tölthetnek el a hallgatók.

A duális képzés előnyeit is vázolta dr. Malatyinszki Szilárd. Az egyetem képzési rendszerében kiemelt szerepet tölt be a duális forma. A térség több duális partnerénél nyílik lehetőség egy-egy szakma teljes körű elsajátítására. Ezáltal nem csak munkatapasztalatot és megfelelő gyakorlatot szereznek a hallgatók, hanem a duális képzésben részt vevők keresethez is jutnak. Orosházán több nagyvállalat is képviselteti magát a duális képzésben. Az ott eltöltött tanulási időszak akár egy ugrókövet is jelenthet a hallgatóknak, a továbbfoglalkoztatás sincs kizárva.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Orosháza idén is támogatja az egyetemre jelentkező Békés megyei diákokat. A városi támogatásnak köszönhetően azok is lehetőséget kapnak egy diploma megszerzésére, akik anyagi korlátok miatt nem tehetik meg mindezt.

A tájékoztató végén több gimnazista is kérdéseket intézett a Kodolányi János Egyetem központi székhely igazgatójához. Többen fontolóra vették, hogy tanulmányaikat a Gyopárosi úti intézményben kezdjék meg szeptembertől.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Berta Ágnes számára fontos, hogy helyben tudjon továbbtanulni és helyben tudjon a későbbiekben érvényesülni a munkaerőpiacon.
– Nem szeretnék elmenni innen. Nem szeretnék kollégista lenni, albérletet sem szívesen tartanék fent. Jó itthon lenni, és fontos, hogy helyben tudjak boldogulni. Ezért gondolkozom azon, hogy megjelölöm a Kodolányi János Egyetem turizmus-vendéglátás szakát – nyilatkozta Berta Ágnes.

Pápai Petra a pályaválasztási bemutatón hallottak miatt vette fontolóra, hogy tanulmányait a Kodolányin folytassa.
– Eddig nem igazán gondolkodtam rajta, hogy a Kodolányin tanuljak tovább, de látva, hogy milyen lehetőségek vannak az intézményben, elgondolkodtam rajta, hogy megjelölöm. Turizmus-vendéglátás szakon szeretnék továbbtanulni. A duális képzés nagyon jó lehetőség, több szempontból is megéri – nyilatkozta Pápai Petra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.