- hirdetés -

A Katar elleni mérkőzésen elszenvedett sérüléséből felépülve, kilencgólos teljesítménnyel tért vissza a magyar férfi kézilabda-válogatottba a MOL-Pick Szeged orosházi születésű jobbátlövője Balogh Zsolt.

Fantasztikusan kezdődött az idei Dániában és Németországban rendezett férfi kézilabda világbajnokság az orosházi születésű Balogh Zsolt számára. A MOL-Pick Szeged játékosa a magyar csapat legjobbjaként 11 gólt lőtt Argentína ellen (erről itt írtunk bővebben), de Angolával szemben sem maradt adós a gólokkal, ott négyet szerzett.

Mondhatni tehát a legrosszabbkor jött a következő, katariak ellen játszott mérkőzésen – ahol egyébként három gólt szerzett még a mérkőzés elején – egy bokasérülés, mely miatt kénytelen volt megszakítania a tornát és hazautazni Szegedre. Ez az állapot szerencsére nem bizonyult tartósnak. Ugyan az Egyiptom, a Svédország és a Dánia elleni találkozókat kénytelen volt kihagyni, a Tunézia elleni sorsdöntő mérkőzésen már ismét számíthatott Zsoltra a válogatott két szövetségi kapitánya, Csoknyai István és Vladan Matic.

Fontos gólokkal járult a Tunézia elleni sikerhez Balogh Zsolt (Fotó: Timeout Magazine)

Ha már ott volt a többszörös Afrika-bajnok csapat ellen, ismét fontos gólokat szerezve segítette az együttest. Kilenc találatával ismét a válogatott legeredményesebbjeként zárt. A magyar csapat legjobb esetben a középdöntős csoport harmadik helyén zárhat, amihez az kell, hogy kedden ők, ma este pedig a már korábban említett svédek legyőzzék Norvégia válogatottját. Előnyt jelenthet, hogy a játékosok tudni fogják, milyen eredményt kell elérniük a helyosztóra jutáshoz.

Ehhez pedig reményeink szerint Balogh Zsolt is újabb gólokkal fog hozzájárulni!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.