- hirdetés -

Két héttel a Csömör elleni fantasztikus hazai sikert követően újra bajnoki mérkőzést játszott az NB II G- és H-csoportjaiból összevont felsőházi rájátszásban a CSIKO SE kézilabdacsapata. Az orosházi játékosok ezúttal Üllőre látogattak és egy küzdelmes első, valamint egy magabiztos második félidőt követően újabb győzelmükkel a tabella élére ugrottak.

Gyors gólváltással indult a találkozó, a CSIKO házi góllövőlistáját vezető Szász Bálint szerezte meg a mérkőzés első találatát, majd Ambrus József, az ellenféltől pedig Sápi Adorján is gyorsan feliratkozott mellé. Ezt követően már a lassabb, taktikusabb játék jellemezte az első félidőt, az orosházi csapat 1-2 gólos előnyt alakított ki magának, egészen a 15. percig. Ekkor az Üllő kézilabdázója, Tóth Kristóf előbb kiegyenlített, majd a hazai csapat javára fordította az állást, ráadásul emberhátrányban játszott a CSIKO.

Jött is az időkérés a vezetőedző, Héjja Ádám részéről, ami eredményesnek bizonyult, hiszen kemény küzdelemben a 25. percre ismét a maguk javára fordították a mérkőzést, a csapatkapitány Pásztor Máté volt eredményes és módosította 9-10-re az állást. A maradék öt percben ismét kinyílt a gólzsák, hiszen három üllői és négy orosházi találat is született, ennek megfelelően 12-14-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

Ismét egy nehezebb első félidőt követett egy kiváló második (Fotó: CSIKO SE)

A második játékrész eleje is tartogatott még izgalmakat, hiszen a G-csoportból érkező ellenfél nem adta fel a küzdelmet, a 35. percben egy, míg a 40-ben két találat volt a különbség. Innentől kezdve azonban a CSIKO kézilabdázóinak sikerült tovább növelniük az előnyükön, a megállíthatatlannak bizonyuló Szász Bálint (12 találatig jutott végül) és Pásztor Máté is gólt szerzett, a fiatalok közül pedig Míg és Szöllősi is eredményes volt.

Az utolsó 10 percre már hatgólos fórral fordulhattak a kézilabdázók, ezen azonban még tovább növeltek. Szász jól használta ki a hétmétereseket, az elnyűhetetlen Ambrus pedig ismét feliratkozott a gólszerzők közé. A győzelem ekkor már egy percig sem forgott veszélyben, az egyetlen kérdés az maradt, hogy mekkora különbséggel szerzik meg a két pontot a CSIKO SE játékosai. Az Üllő csapata ekkor még megpróbált kozmetikázni a végeredményen.

A mérkőzés utolsó találatát ők szerezték, ezzel az 57. percet követően 23-31 állt az eredményjelzőn, ez pedig a maradék játékrészben már nem változott. A CSIKO kézilabdázói így újabb győzelmet arattak, ezúttal ráadásul idegenben, sikerükkel pedig a tabella élére ugrottak, hiszen két nappal korábban a Mizse otthon tartotta a két pontot az addigi éllovas Mezőtúrral szemben.

A felsőház többi mérkőzésén a papírforma érvényesült, a Csömör szoros mérkőzésen győzte le a Makót, a Törökszentmiklósi Székács pedig egy nehezebb első félidőt követően végül magabiztosan az Újkígyóst. A tabella nem is lehetne jelen pillanatban izgalmasabb, a 13 pontos CSIKO-t a 12 pontos Mezőtúr, a 11 pontos Törökszentmiklós, a 10 pontos Csömör és a 9 pontos Mizse követi.

Ezen a védelmen aligha jutnak át: A kapuban Pajkó László remekelt ismét, a mezőnyben Pásztor és Ambrus akadályozta meg az üllői gólokat (Fotó: CSIKO SE)

A CSIKO U20-as csapata az elmúlt napok során kétszer is pályára lépett, ahol szoros mérkőzésen előbb az Újkígyóst fogadva, majd Csongrádon arattak győzelmet a bajnoki cím szempontjából is sorsdöntő találkozókon.

Üllői KSE – CSIKO SE Orosháza 23-31 (12-14)
NB II-es férfi kézilabda mérkőzés
Vezette: Obermayer, Vindis
CSIKO SE: Pajkó, Árgyelán (kapusok) – Ambrus 3, Szöllősi 1, Pásztor Máté 4, Héjja 1, Nadicsán, Míg 1, Nagy Konrád, Pásztor Ákos 1, Simon 2, Farkas, Borbély 3, Nánási 2, Szász 12, Lászlai 1.
Az ellenfél legjobb dobói: Tóth 7, Sáfrány 5
Hétméteresek: 3/2 illetve 8/7.
Kiállítások: 14 perc illetve 8 perc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.