- hirdetés -

Fantasztikus győzelmekkel kezdték meg az elmúlt hetekben a felsőházi alapszakaszt, az április 13-án Lajosmizsén idegenben játszott bajnokin ezúttal sajnos nem termett babér a CSIKO SE kézilabdázóinak. A félidőben még nem voltak nagy hátrányban a kézilabdázók, vendéglátóik azonban fokozatosan növelték az előnyüket, így nagyarányú vereséggel zárult a találkozó.

Pedig orosházi találattal kezdődött meg a játék, elsőként Borbély Levente volt eredményes. Ezt azonban gyors fordítás követte hazai részről, a Mizse KC csapatának második gólját éppen az utánpótláséveinek nagy részét Orosházán töltő Talmácsi Ákos szerezte. Itt még szépen zárkóztak vissza a CSIKO kézilabdázói, szélsőik góljainak köszönhetően a 8. percben ismét ők vezettek, nem sokkal később azonban ismét a vendéglátó együttes használta ki jobban a helyzeteit és ezt követően már nem is engedték ki a vezetést a kezükből.

A 11. percet követően 2 percen keresztül ráadásul kettős emberhátrányt kellett leküzdeniük a CSIKO-játékosoknak, az első negyedórát követően viszont még tartották magukat, sőt a 20. perc előtt újra csak 1 gól volt a különbség. Időt kért a Lajosmizse, ami számukra eredményesnek bizonyult, a szünet előtt ugyanis 4-5 gólra nőtt a hátrány, pihenőre végül 17-13-al vonulhattak a felek. A folytatást követően pedig következtek a mérkőzés orosházi szempontból legnehezebb percei.

Ugyan a CSIKO kézilabdázói hagyományosan a második félidőben eredményesebbek, ezúttal ez most nem jött össze, a Mizse játékosai sajnos még nagyobb erőre kaptak a szünetet követően és néhány perc alatt egészen 9 gólig tornázták fel a különbséget. A második félidő legtermékenyebb részét a 40. percet követő pillanatok hozták el az orosházi játékosoknak, akik ekkor még kozmetikáztak a hátrányukon és visszajöttek hatra (Nagy Konrád volt többször is eredményes a fiatal játékosok közül) ekkor azonban időt kért a hazaiak vezetőedzője, melyet követően ismét a Mizse percei következtek.

Az orosházi ziccerek kimaradtak, a hazaiak azonban szinte minden támadásukat góllal zárták, így tovább nőtt a különbség, ami sajnos a végére is kitartott, a mizsei vendégjáték így 38-26-os eredménnyel zárult.

Héjja Ádám: – Sajnos eljött az a nap, amikor a csapatnak semmi sem jött össze. Sorra kihagytuk a helyzeteinket, emellé pedig párosult, hogy nagyon sok eladott labdánk és technikai hibánk is volt, amit könnyű gólokkal büntetett az ellenfél. A védekezésünk sem állt össze. A Mizse jól játszott, de mondhatjuk, hogy itt leginkább saját magunk ellenségei voltunk. Nem szabad sokáig csüggedni, mert jövő héten ismét egy erős ellenfél ellen fogunk játszani és hazai pályán meg kell hogy mutassuk, milyen is a csapat igazi arca. A szurkolóknak köszönjük, hogy ilyen messzire eljöttek és végig buzdították a csapatot.

A közvetlen riválisok közül a Csömör is győzelmet aratott, a Törökszentmiklós és a Mezőtúr pedig vasárnap délután éppen egymással játszik, így továbbra is rendkívül szoros és kiélezett végjátékra van kilátás a felsőházi tabella első öt helyezett csapata között.

Természetesen a vereséget követően sincs még semmi sem veszve, a jövő héten vasárnap a Törökszentmiklósi Székács együttesét fogadva próbálhatnak meg javítani az orosházi játékosok. Minden biztatásra szükség lesz!

Mizse KC – CSIKO SE Orosháza 38-26 (17-13)
NB II-es férfi kézilabda mérkőzés
Vezette: Asztalos, Szalay
CSIKO SE: Pajkó 2, Tomozi (kapusok) – Ambrus 1, Szöllősi, Pásztor Máté 3, Héjja 3, Nadicsán 2, Míg 1, Nagy Konrád 4, Pásztor Ákos, Simon, Farkas, Borbély 2, Nánási 2, Szász 6, Lászlai.
Az ellenfél legjobb dobói: Benke 10, Bujdosó és Polyák 6.
Hétméteresek: 2/1 illetve 1/0.
Kiállítások: 14 perc illetve 12 perc.

Fotók: CSIKO SE

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.