- hirdetés -

Az MTI-hez eljuttatott közleményében ígéri a Magyar Posta, hogy a lakossági ügyfelek alig érzik majd meg a drágulást, hiszen az általuk használt szolgáltatások árán csak annyival emelnek, amennyit az infláció indokol.

A Magyar Posta MTI-hez írt közleményéből kiderült, várhatóan júliustól lesz elérhető a könyvelt levélküldemények elektronikus nyomon követése. A 30 grammos „közönséges levél” (amely a Magyar Posta lakossági ügyfeleinek legnépszerűbb terméke) feladási ára nem változik február 1-től, az 50 grammos levél díja pedig 5 forinttal lesz több. Ugyanekkora árváltozás várható az elsőbbségi 30 és 50 grammos levelek esetében is.

Azt is közölték, hogy a vállalati, üzleti ügyfeleket érintő tömeges feladású közönséges levelek díja, hogy a tavalyi évhez hasonlóan átlagosan 9,4 százalékkal nő. Az ajánlott többletszolgáltatás 320 forint helyett 350 forintba kerül, a tértivevény ára pedig 220-ról 240 forintra nő.

A vállalat közleménye szerint a levéltermékek portfólióját is egyszerűsítik, 7 helyett már csak 4 súlykategória lesz. Ez az egyszerűsítés az átlagosnál nagyobb súlyú, azaz az 50 gramm feletti leveleket érinti. A súlykategóriák összevonása miatt az üzleti ügyfelek egyes tételeknél az átlagosnál magasabb árakat is érzékelhetnek, viszont más tételek esetén meg jelentősen csökkennek a korábbi díjak.

A portfólió egyszerűsítése a Magyar Posta szerint átláthatóbb és ügyfélbarát struktúrát hoz létre, emellett illeszkedik a levélszolgáltatások modernizációs folyamatához. A Magyar Posta ennek érdekében tavaly tesztjelleggel elindította a Postai Azonosított Küldemények Követése nevű projektet.

A fejlesztésnek köszönhetően összességében gyorsulnak az átfutási idők a tértivevények esetében, a könyvelt levélküldemények a csomagokhoz hasonlóan mindig nyomon követhetők lesznek, valamint csökken a papíralapú adminisztráció, ami a feladók számára költségmegtakarítást tesz lehetővé, mivel a papír alapú feladás drágább lesz az elektronikus feladáshoz képest.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.