- hirdetés -

Még tavaly, az őszi-téli időszakban készültek el a Hajnal köz új parkolói. Ennek köszönhetően az önkormányzat és az Orosházi Rendőrkapitányság felmérte annak lehetőségét, lehetne-e kétirányú, az amúgy már évek óta egyirányú útszakasz. Mivel a parkolók kialakításával eltűntek az út szélén parkoló autók, így arra a döntésre jutottak, az úttest elég széles és eltávolítják az egyirányú utat jelző táblát. A forgalmi rend pedig már február 19-én megváltozott.

Aki február 19-én a kora reggeli órákban vezetett a Hajnal közben, még az egyirányú utca táblával találkozhatott. Délelőtt 9 órakor azonban a kötelező haladási irányt és az egyirányú utcát jelző közúti táblákat is leszerelték.

Tavaly elkészültek a parkolók, így az önkormányzattal együtt felülvizsgáltuk az utca rendjét. Elég széles már az úttest, és a parkolási rend is megváltozott, éppen ezért úgy ítéltük meg, hogy meg lehet oldani a kétirányú forgalmat. Az új közúti táblákat kihelyeztük, a forgalmi rend változásra figyelmeztető tábla pedig két hónapig lesz kint – ismertette Kis Rozália rendőr százados. – Bízunk benne, hogy a lakosságnak könnyebb lesz a környék bejárása, az óvoda és iskola megközelítése. Kérjük azonban a közlekedőket, vezessenek fokozott figyelemmel és türelemmel, hiszen kell idő, amíg mindenki megszokja a változást – hangsúlyozta.

Fotók: Nagy Kristóf

Míg elkészítettük az interjút, többen nem vették észre a változást. Egyikük a megszokott módon balra húzódva szeretett volna balra kanyarodni, azonban mindez már balesetveszélyes lehet, amennyiben szemből is érkezik egy autó, és a Hajnal közbe szeretne lefordulni. A rendőr százados kiemelte, a tájékoztatással éppen a hasonló konfliktusokat, esetleges baleseteket szeretnék elkerülni.

A változásnak köszönhetően az okmányirodától indulók már a Bajcsy-Zsilinszky utca felé is fordulhatnak. Több helyen az elsőbbségadás kötelező tábla is megjelent. Emellett a megállni tilos táblát is feljebb helyezték, hogy az út mentén ne lehessen megállni, ezzel biztosítva a parkolóból való biztonságos kiállást. Az interjú végén Kis Rozália rendőr százados hangsúlyozta, természetesen nem csak a gépjárművezetőknek, de a kerékpárosoknak és gyalogosoknak is oda kell figyelni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.