- hirdetés -

Izgatott diákok és szüleik gyülekeztek a Táncsics Mihály Gimnázium aulájában. Január 19-én írták meg ugyanis a felvételijüket a 8 és 6 évfolyamos gimnáziumokba, a 9. osztályba, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok. Magyarból és matematikából adhattak számot a tudásukról.

Idén január 19-én tehették próbára magukat magyarból és matematikából az általános iskolák végzős tanulói, valamint a 6 és 8 évfolyamos képzésekre jelentkezők. A pótló írásbelire még január 24-én, 14 órától lehetőségük van, ott azonban már csak azok vehetnek részt, akik a mai felvételi vizsgáktól alapos indokkal maradtak távol.

Ennek megfelelően a Táncsics Mihály Gimnázium aulája is megtelt izgatott felvételizőkkel és hozzátartozóikkal, hogy 10 órától végre kezükbe vehessék a későbbi életüket nagyban meghatározó feladatsort.

Idén január 19-én írták meg központi felvételi vizsgájukat a diákok (Fotó: Rosta Tibor)

– Az Oktatási Hivatal minden évben meghirdet egy központi felvételi vizsgát a leendő középiskolások és a tagozatos diákok számára magyarból és matematikából. A Táncsics Mihály Gimnáziumba bárki eljöhetett ezt megírni, aki olyan iskolába akar továbbmenni, ahova szükséges a központi felvételi – tudtuk meg Misinszkiné Szőke Nóra igazgatóhelyettestől.

A két vizsga megírására külön-külön 45 perc állt a diákok rendelkezésére, köztük 15 perces szünettel. A megírás előtt mindenkinek fel kellett írnia a feladatlapra a nevét és a születési adatait a későbbi pontos beazonosítás érdekében, valamint egy jelenléti ívet is ki kellett tölteniük. A matematika-vizsgán a vonalzón kívül más segédeszközt nem használhattak.

45 perc állt a rendelkezésükre mind a magyar-, mind a matematika feladatsor megírásához (Fotó: Rosta Tibor)

A vizsga kiértékelt dolgozatait egy, az igazgató által meghatározott helyen és időben, az iskola képviselőjének a jelenlétében tekinthetik meg. Az írásbeli eredményekről a vizsgát szervező iskola értékelő lapon közvetlenül tájékoztatja a vizsgázókat február 7-ig.

A Központi Oktatási Hivatal március 28-án küldi el elektronikus formában a középfokú iskoláknak a hozzájuk jelentkezettek listáját ABC-sorrendben. A felvételt hirdető iskolák a sikeres felvételről vagy elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és általános iskoláiknak április 30-án küldik el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.