- hirdetés -

Jótékonysági rendezvény, versenyek, edzőtáborok és fellépések időszaka váltotta egymást a ReDance Hip-Hop Crew 2018-as évében, amit harmadik nagyelőadásukkal, a november 16-án bemutatott Elveszve című táncos darabbal koronáztak meg. A csapat vezetője, Rétes Edina mesélt a szezon meghatározó momentumairól.

Nagyon nehéz volt a 2018-as év kezdete a ReDance Hip-Hop Crew táncosai számára. Tavaly év végén ugyanis egy autóbalesetben életveszélyesen megsérült a csapat egyik oszlopos tagja, Jancsó Jázmin, ami lelkileg nagyon megviselte őket. A csapat vezetője, Rétes Edina egy jótékonysági estet szervezett január végére, hogy a befolyt összegből támogassák Jázmint és családját, valamint Helbert Nellyt, aki szintén megsérült a balesetben.

A Petőfi Művelődési Központban tartott rendezvény végül nagyon jól sikerült, rengetegen mentek el megnézni a táncos és énekes produkciókat. A ReDance táncosai ebben a nehéz helyzetben vágtak bele a tavaszi versenyszezonba, azonban az eredményekkel nem maradtak adósak, hiszen rendre dobogós helyezésekkel végeztek minden korcsoportban az idei kupasorozat állomásain.

A versenyekre és a fellépésekre való felkészülés határozta meg 2018-as évüket (Fotó: Rosta Tibor)

– Januártól egészen májusig tartott a versenyidőszak, de nagyon büszke vagyok minden tanítványomra, mert messze erőn felülteljesítettek. Személyesen is nagyon jó érzés volt újra versenyen színpadon lenni, hiszen már évek óta nem voltam –mesélte Rétes Edina.

Ezt követően a nyári időszak két edzőtáborral telt, külön a kisebb és nagyobb korcsoportok tagjainak, ahova Budapestről és Győrből is érkezett tánctanár. Az őszi időszakot pedig harmadik nagyelőadásuk, a november 16-án bemutatott Elveszve című zenés-táncos darab, illetve az arra való felkészülés határozta meg. A csapatvezető kiemelte, ebben nagy szerepe volt húgának, Rétes Anettnek, aki az egyik főszerepet táncolta el a darabban.
–Tényleg elfogultság nélkül mondhatom, hogy ő a jobb kezem minden tekintetben. Nagyon meglepődött, amikor főszerepre kértem fel, de remekül megállta a helyét, nagyon sokat fejlődött az elmúlt években. Ha pedig nagyon ritkán, de nem tudok órát tartani, ő az, aki bármikor tud helyettesíteni – mesélte mosolyogva Rétes Edina.

Hatalmas sikert aratott a november 16-i, Elveszve című nagyelőadás (Fotó: Rosta Tibor)

A versenyek és a nagyelőadás mellett még számos fellépésük volt a különböző városi, vagy akár Orosházán kívüli eseményeken is, melyekre minden alkalommal igyekeztek újabb és újabb koreográfiákat kitalálni a táncosok.
– Mindig annak a híve vagyok, hogy előadásról előadásra újuljunk meg, ezzel is motiválva lesznek a tanítványok – tette hozzá a csapatvezető.

Mint mondta: ez egy olyan szakma, ahol nincs megállás, de mivel maximalistának tartja magát, igyekszik mindig jobbat és jobbat alkotni a csapattal. Természetesen náluk is vannak olyan időszakok, mikor elfáradnak egy verseny, vagy egy nagyobb előadás után, de annyira szeretnek táncolni, hogy nem is kérdés a gyors visszatérés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.