- hirdetés -

Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a városban működő négy szociális intézmény is megújul. A kormány döntése értelmében Orosháza újabb forrásokhoz jutott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló beruházásokhoz.

Az Egységes Szociális Központ négy nyugdíjas klubja, az Öreg Tölgy, Gyöngyvirág, Őszirózsa és Reménység Klubok felújítása jelenleg is folyamatban van. Az épületeken elsősorban energetikai korszerűsítést végeznek el. Kicserélik a nyílászárókat, a fűtési rendszerek felújítását, az épületek külső hőszigetelését is elvégzik, illetve napelemes rendszereket építenek ki.

A beruházás összköltsége meghaladja a 140 millió forintot, amelyet a TOP-pályázaton nyert több mint 119 millió forint nem fedezett teljes egészében. A Békés Megyei Önkormányzat ennek érdekében segített pluszforráshoz jutni azoknak a településeknek, amelyek a beruházások kivitelezése közben költségnövekményi problémával találták szemben magukat. Orosháza igényét is jogosnak találta a Magyar Államkincstár, így több mint 17 és fél millió forint összegű pluszforráshoz jutott.

Ezek megtérülő beruházások – emeli ki Bojtor István alpolgármester hozzátéve: ahhoz, hogy a kitűzött célok megvalósuljanak szükség volt arra is, hogy a térség országgyűlési képviselője teljes mellszélességgel az elképzelések mögé, mellé álljon.

– Egyértelműen az orosháziak érdekeit szolgáló fejlesztésekről van szó, ezek megvalósulásában segített Simonka György országgyűlési képviselő, akinek a támogatása nélkülözhetetlen volt, hogy pályázati forrásokhoz jusson a város – hangsúlyozta a város alpolgármestere.

Barák Anitától, a városfejlesztési iroda vezetőjétől megtudtuk, a munkálatok várhatóan néhány hónapon belül befejeződnek mind a négy szociális intézményben.

Az energetikai korszerűsítések hosszú távon mindenképpen megtérülő beruházásoknak számítanak, hiszen általuk csökkenthető az intézmények fűtési költsége.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.