- hirdetés -

Eredményes évet tudhat maga mögött Orosháza futónagykövete. Szöllősi Ágnes túllépve saját határait teljesítette céljait.

Szöllősi Ágnes 2017 nyara óta Orosháza futónagykövete. A futással 2012-ben kezdett ismerkedni. Csak úgy, a maga szórakoztatására és egészsége érdekében húzott futócipőt.
Először kisebb távokat vállalt, később folyamatosan emelte az OMTK pályán lefutott körök számát. Amikor már kezdett monotonná válni a körözés, akkor váltott az utcai futásra. Első versenyére 2016-ban nevezett, idén először indult a Spar Budapest Maraton futóversenyen is, ahol 30 kilométert futott le.

Szöllősi Ágnes:  Szuper évet tudhatok magam mögött (Fotó: Betkó Tamás)

– Szuper évet tudhatok magam mögött, hiszen a kitűzött céljaimat teljesítettem, kicsit még túl is léptem rajtuk. Elmondhatom, 101 százalékot hoztam ki magamból – mondta mosolyogva Szöllősi Ágnes, hozzátette, ebből erőt nyerve készül a 2019-es évre, ismét emelte a mércét magával szemben, melyre januártól kezdi a tudatos felkészülést.

– Emellett tervezem a futósuli folytatását, melyet az OMTK pályán kéthetente szombatonként tartok, valamint hamarosan kezdem a II. Télűző Farsangi Futás szervezését – sorolta. A tavalyi siker után felbuzdulva idén is februárra tervezi a programot.

Szöllősi Ágnes futónagykövethez bátran fordulhat mindenki, akinek kezdőként tanácsra van szüksége, aki unja a magányos futásokat, keresi a hasonló érdeklődésűek társaságát vagy kipróbálná a futósulit. A BSI Futónagykövetei internetes oldalon megtalálható városunk nagykövetének elérhetősége is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.