- hirdetés -

Mobilitási projekt megvalósítására nyert összeget az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK). Céljuk, hogy idegen kultúrákkal ismerkedjenek meg az orosházi fiatalok.

Több mint 20 ezer eurót nyert az orosházi GYIÖK #OHBRIDGES elnevezésű projektjük megvalósítására. A program elsősorban a kulturális és idegen nyelvi, továbbá a személyközi és állampolgári, valamint a tanulás tanulása kompetenciákat hivatott fejleszteni. Az Erasmus+ program keretében benyújtott pályázatban a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság nyújtott segítő kezet az orosházi fiataloknak. Az országos társaság a projekt lebonyolításában is a GYIÖK rendelkezésére áll.

A projektpartnerek mindegyike olyan fiatalokkal dolgozik, akik életkorban egymáshoz hasonlóak, valamint érdeklődőek más kultúrák iránt, így szívesen vesznek részt a közös munkában.
A projektbe hátrányos helyzetű fiatalokat is be kívánnak vonni a GYIÖK tagok, illetve el szeretnék érni, hogy az adott esetben meglévő hátrányos helyzet véletlenül se legyen akadálya a projektben történő részvételnek. A programban hátrányos helyzetű településen élő fiatalok, gazdasági és kulturális nehézségekkel, valamint szociális és tanulási problémákkal küzdő fiatalok is részt vesznek majd.

A projekt valójában egy csereprogram, melynek célja a különböző kultúrák, valamint más országok fiataljainak a megismerése, ezzel bővítve az ismereteket, erősítve az emberi kapcsolatokat, a toleranciát és az elfogadást.

A csere zömében a nem formális tanulás módszereivel valósul majd meg, különös hangsúlyt fektetve az egymástól és a tapasztalatokon keresztül történő tanulás megvalósítására.
A hét napos ifjúsági csere során elsősorban a kultúra témáját dolgozzák majd fel közösen a GYIÖK tagjai, amelynek része a zene, tánc, film és gasztronómia lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.