- hirdetés -

Orosházán hagyományosan sikersportág a birkózás, melynek egyik meghatározó klubja az Orosházi Spartacus tartotta szombat este évzáróját.

A sportoló gyerekek, szüleik, edzők, vezetők, egykori birkózó kiválóságok ülték körbe az asztalt a birkózó teremben – ahonnan erre az alkalomra eltűntek a szőnyegek – és hallgatták figyelmesen az elnök, Szél Attila beszámolóját.

Jó volt ott lenni és egy pillanatra újra átélni 2018 sikereit, amelyből szép számmal tudott beszámolni Szél Attila. Hatvanegy versenyen vettek részt a Spartacus birkózói az év során, melyben volt Diákolimpia, országos bajnokság, de Európa-bajnokság, világbajnokság, sőt Ifjúsági Olimpia is.

-Sokszor sikerült az orosházinál nagyobb és esélyesebb klubok előtt végezni, pl. a leány országos bajnokságon szerzett ezüstérmet mondhatnám, de több is volt. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre és köszönöm a szülők segítségét – mondta egyebek közt a klubelnök.

A szorgalmasan edző legkisebbek is kaptak ajándékot (Fotó Kecskeméti Krisztina)

Régi vágya teljesült idén a klub elnökségének. Már rég szerették volna megmutatni az „öregeknek”, hogy újra el tudnak jutni az NB I-es tagságig és ez most Zsura János, Páli Sándor és Szénási Viktor vezetésével megvalósult.

Az országban működő klubok közül 108 egyesületnek sikerült az év során pontot szerezni. A Spartacus 1090 ponttal, a klubok rangsorában az előkelő tizenharmadik helyen zárt.

Egyenként szólították az országos bajnokságokon, a Diákolimpián érmet szerző sportolókat. Mindegyiket nagy tapssal jutalmazták a többiek. Az Európa-bajnok, világbajnoki és Ifjúsági Olimpiai ezüstérmes Szél Annát – mint egy kitűnő színházi előadás végén – szűnni nem akaró vastaps fogadta. Mindenki megkapta kisebb-nagyobb ajándékát, amely mellé társult a figyelem, a megbecsültség érzése. Természetesen az elnökség megköszönte a kiváló munkát az edzőknek is.

A legeredményesebbnek járó vándorserleget ismét Szél Anna kapta (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A jó hangulatú rendezvényen jelen volt a Békés-megyei Birkózó Szövetség elnöke, Hencz Gyula, aki elismerő szavakkal nyilatkozott a Spartacusban folyó munkáról.

-Voltak a közelmúltban súrlódások, meg nem értések, amelyek oda vezettek, hogy néhányan kiváltak és új klubot alapítottak. Az a véleményem, hogy nem az a lényeg, hogy hány csónakban, hanem hogy mind a jó irányba evezzünk. A Spartacus a megye élvonalába, (lassan az ország élvonalába) tartozik továbbra is. Személy szerint nagyon örülök a sikereiknek, amelyek a megye sikerei is – foglalta össze Hencz Gyula.

Csupa mosoly volt minden arc ezen a szombat estén a birkózó teremben. Mi sportszerető orosháziak pedig azt kívánjuk, hogy jövőre se legyen ez másként.


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.