- hirdetés -

Számos új kihívást és sikert tartogatott a Candy Dance Crew táncosainak a 2018-as esztendő. Versenyeik mellett bemutatókon is gyakori vendégek voltak, mind Orosházán, mind a környező településeken nagy sikert arattak bemutatóikkal.

Tiszavasváriba utaztak idei első, április 7-i versenyükre a Candy Dance Crew táncosai, ahol a Revolution Dance Cup országos megmérettetésen gyermek, junior és felnőtt kategóriában is sokan felállhattak közülük a dobogóra. Nem sokkal később június 9-én, Kecskeméten, a Dance Universum Nemzetközi Táncversenyen tették próbára ügyességüket.

– Ezt követően június végén, a hagyományoknak megfelelően tánctáborral zártuk a tanévet, szeptemberben pedig újult erővel és sok új tanítvánnyal kezdtük meg a táncórákat – tudtuk meg Földesi Szandrától, a csoport vezetőjétől.

Komoly felkészüléssel telt a versenyzőknek a tanév első két hónapja, hiszen idén a csapat, története során először vett részt határon túli versenyen. Október 20-án, a romániai Nagyszalontán rendezett The Game Hip-Hop Dance Competition nevű nemzetközi táncversenyen álltak helyt a csapat táncosai rendkívül erős mezőnyben.

Nagyszalontán indultak első határon túli versenyükön (Fotó: egyesület)

– Összesen ez az év hat arany, kilenc ezüst és két bronzérmet hozott számunkra, valamint a tiszavasvári versenyen gyermek korcsoportban elnyertük a kategória legjobbjai címet. A legnagyobb sikernek mégis a nagyszalontai versenyt éltük meg, ahol bár csoportban nem álltunk a dobogón, a negyedik hely igen előkelőnek számított a kőkemény mezőnyben – mesélte Földesi Szandra.

A versenyek mellett bemutatókkal kapcsolatosan is sokan keresték fel a csapatot, melynek köszönhetően szinte egy hétvégéjük sem telt fellépés nélkül. Sokszor mutatták meg magukat Orosháza városi rendezvényei mellett a környékbeli településeken is.

December 13-án karácsonyi bemutató órával készülnek a tánc iránt érdeklődőknek, akik a koreográfiák megtekintése mellett abba is bepillantást nyerhetnek, hogyan tér el korosztályonként egymástól egy-egy táncóra.

– Összességében elmondhatom, hogy nagyon mozgalmas, fellépésekkel teli évet zárunk, amely a folyamatos felkészüléseknek köszönhetően a táncosok teljesítményén is nagyon megmutatkozik, hiszen rendkívül sokat fejlődtek a tavalyi évhez képest – zárta értékelését Földesi Szandra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.