- hirdetés -

Alig két hét és itt a karácsony. A fenyőfaárusok már megjelentek a városban,a választék bőséges, népszerű a luc- és a nordmann-fenyő.

Az elmúlt napokban egyre több helyen látni fenyőfaárusokat Orosházán. Stibló Szilveszter, aki a Főtéren árul, szerint, december 15-től kezdődik az az időszak, amikor már egyre többen érkeznek a karácsonyi ünnepekhez fenyőfát vásárolni. Előtte pár nappal is jönnek már érdeklődők, akkor általában a kisebb méretű fenyőfák számítanak népszerűnek.

Stibló Szilveszternél már keresik a karácsonyfának valót (Fotó:K.K.)

– Inkább azok a vásárlók jönnek hamarabb, akik bérházban laknak és nagyobb fa nem férne el náluk, vagy akik már csak szűkebb körben töltik el az ünnepeket – tette hozzá.

Míg korábban inkább a lucfenyő számított a legnépszerűbb választásnak, az elmúlt két évben a nordmann-fenyő iránt nőtt meg leginkább az érdeklődés.

– Tartósabbnak számít a luc-, valamint az ezüstfenyőnél és szerintem szebb is. Olyan, amit vízkereszt után sem szívesen dobnak ki az emberek. A lucfenyő ugyan hamar ledobja a tűleveleit, mégis szintén gyakori választás, hiszen a legillatosabb fenyőfajtának számít – mesélte Stibló Szilveszter.

Hozzátette, a fákat még a múlt héten kezdték el kivágni, de szeretnének még hozni olyanokat, melyek most még kint vannak a földeken. Minél később vágnak ki ugyanis egy fát, annál tartósabb lesz.

A megfelelő fenyőfa kiválasztása mellett elengedhetetlen a megfelelő ajándékok megvétele és a megfelelő ünnepi menüelkészítése is. Megkérdeztük az utca emberét, hogyan készül az ünnepekre. Fiamné Hevesi Anna Hévízről érkezett haza nemrég, ahol az unokájának vásárolt ajándékot.

Fiamné Hevesi Anna (Fotó: K.K.)

– A férjemtől már megkaptam az idei karácsonyi ajándékot, egy arany fülbevalót, de Hévízen én is vettem egy játék tűzoltóautót az unokámnak. A karácsonyfa már meg is van, minden évben a saját fehér műfenyőnket szoktuk feldíszíteni. A menüsort is kitaláltuk már, idén tyúkhúsleves lesz, töltött káposzta, sültek és természetesen sütemények, amiket én készítek – sorolta.

Czirle Aranka már most tudja, mozgalmasan fognak telni számára az ünnepek. A fenyőfát már beszerezték és az ünnepi menüt is eltervezte.
– A lányom Pesten, a fiam Münchenben él, így őket fogom meglátogatni, pontosabban először Pestre utazom és utána a lányommal közösen Németországba a fiamhoz. Az ajándékokat már meg is vettem nekik előre – mesélte.

Czirle Aranka (Fotó: K.K.)

Dén Péterné családi körben tervezi eltölteni az ünnepeket, a karácsonyfa beszerzése és az ünnepi menü összeállítása még hátra van nekik.
– Ha a menüsorról van szó, rögtönzéses vagyok, ami éppen eszünkbe jut, azt készítjük el – mesélte.
Párja és gyermekük mellett a húgát és szüleit is szeretné megajándékozni.

Dén Péterné (Fotó: K.K.)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.