- hirdetés -

A Küzdő és Szabadidősport Egyesület és a Contact K.T.H.E. közös edzésén jártunk, ahová ezen az estén a Mikulás is betoppant.

Fazekas Árpád és Puravecz Péter szakemberek hangos vezényszavaira a sportolók fegyelmezetten végezték a bemelegítést a Székács iskola tornatermében. A külső szemlélő számára az első pillanattól kezdve feltűnő lehetett a rend és a fegyelem. A két sportember egy rövid időre elszakadt övéitől és beszámolt az egyesületek munkájáról.

Tervben a nemzetközi edzőtábor

– A közös munka célja, hogy egymást segítve tudjunk minél jobban felkészülni a saját versenyeinkre. A két sportág, a kyokushin karate és a kick-box hasonló alapokon nyugszik, a különbség a laikus számára az öltözetben keresendő, a kick-boxosokon több a védőfelszerelés, így fejvédőt is használnak. Huszonöt fővel dolgozunk Orosházán és Mezőhegyesen. Több sikeres szereplésen vagyunk túl, legutóbb Budapestről tértünk haza ezüst- és bronzérmekkel – foglalta össze dióhéjban a Küzdő és Szabadidősport Egyesület munkáját Fazekas Árpád vezetőedző.

A szakember elmondta még, hogy a következő év céljait a versenynaptár határozza meg. A karatésok szeretnének nemzetközi edzőtáborban készülni a nyár folyamán.

Világszínvonalon

A Contact K.T.H.E. negyvennégy taggal dolgozik Orosházán és Mindszenten. A kick-boxosok korösszetétele széles skálán mozog, öttől ötvenöt évesekig.
– Küzdelmi szabályrendszerben országos és nemzetközi versenyeken értünk el dobogós helyezéseket. Formagyakorlat szabályrendszerben világszínvonalra értünk. Elmondhatom, hogy sikeres évet zártunk. Célunk, hogy a jövőben küzdelemben is a világszínvonalra érjünk – nyilatkozta Puravecz Péter vezetőedző, versenyző, aki a közelmúltban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, a Magyar Kick-box Szövetség pedig a formagyakorlati szakág vezetőjének nevezte ki. Péter tervei között szerepel a magyar formagyakorlat megreformálása, nemzetközi mércéhez igazítása, a továbbiakban is kiemelt figyelmet kíván fordítani az utánpótlásnevelésre.

Az edzés végére a kisebbek nagy örömére megérkezett a nagyszakállú. Előkerült a zsákjából piros alma, mogyoró. Az edzés karácsonyi hangulatban ért véget.

Fotó: egyesület

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.