- hirdetés -

November 25-én ért véget a szlovéniai Mariborban rendezett kick-box Európa-bajnokság, ahol a formagyakorlatok során Puravecz Péter képviselte a magyar színeket. A Contact K.T.H.E. vezetőedzője a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Maribor adott otthont november 17. és 25. között az egyik legrangosabb kick-box versenynek, a sportág Európa-bajnokságának. A verseny formagyakorlati szabályrendszerében a Contact K.T.H.E. vezetőedzője és III. danos mestere, Puravecz Péter képviselte a magyar válogatottat.

A korábban fegyveres kategóriában bronzérmet szerző versenyző ezúttal pusztakezes kategóriában járt sikerrel, ahol a dobogó harmadik fokára állhatott fel orosz és fehérorosz riválisa mellett. A siker értékét jelzi, hogy ebben a kategóriában 28 éve nem volt magyar dobogós helyezés.

A magyar csapat szereplése mellett további sikernek számított a nemzetközi barátságok erősítése, többek közt Marco Pultke, a német szakág vezetője is ígéretet tett a nemzetközi együttműködésre.

Európa-bajnoki bronzéremmel zárta le versenyzői pályafutását Puravecz Péter (Fotó: egyesület)

Nehéz volt felvenni a versenyt a junior korcsoportból átvándorolt versenyzőkkel, de mint azt az eredmény is mutatja, szerencsére korántsem lehetetlen – mesélt Európa-bajnokságáról Puravecz Péter, akit a Magyar Kick-box Szövetség elnöksége is megkért, fontolja meg a visszavonulást a versenyzéstől.

Puravecz Péter elhivatottságát ugyanis a szövetség formagyakorlati szakága vezetői kinevezéssel hálálta meg, a jövőben pedig kizárólag erre a feladatkörére szeretne koncentrálni. Tervei között szerepel a magyar formagyakorlat megreformálása, nemzetközi mércéhez igazítása, a szabályok pontosítása, valamint a tapasztalatszerzés biztosítása nemzetközi edzőtáborok által.

Januárban tapasztalatszerzés céljából az Egyesült Államokba utazik, ahol a folyton fejlődő technikai elemeket is szeretné elsajátítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.