- hirdetés -

Idén is sikeres volt a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat hagyományos Mikulásfutása. A jótékony akcióra ismét egy mikuláscsomag volt a belépő, december hetedikén.

Pénteken 16. alkalommal rendezte meg az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, a Jótékonysági Mikulásfutást. A nevezési díj egy mikuláscsomag volt, amelyet idén is a beteg és a rászoruló gyermekekhez juttattak el.

A futás előtt táncolt a Candy Dance Crew, majd az izmokat Szöllősi Ágnes Orosháza futó nagykövetével melegítették be a részvevők. Mindeközben ingyenes egészségügyi szűrésekkel, illetve teával és szendviccsel várták az érdeklődőket.

– Nagyon jó dolognak tartom ezeket a rendezvényeket, hiszen az egyik oldala a sport, amivel a testünknek, a jótékonysággal pedig a lelkünknek teszünk jót – mondta Szöllősi Ágnes BSI Orosháza futónagykövete.

A Mikulásfutás 17 órakor indult rendőri és polgárőri felvezetéssel, sokan vették fel ezúttal is a Mikulás-sapkát.
– Idén is sokan érkeztek a rendezvényre, melynek keretében hat helyszínre juttattuk el az ajándékokat: az Orosházi Kórház gyermekosztályára, a Kistérségi Gyermekjóléti Központba, a Családok Átmeneti Otthonába, a Csemeteneveldéhez, az SOS Gyermekfaluba és a Nagycsaládosok Egyesületéhez kerültek összegyűlt csomagok – fogalmazott Gombkötő Luca Anita, a GYIÖK képviselője.

 

A program végén a szervezők szaloncukorral várták vissza a futókat, majd a csapatok közül kisorsolták a nyertest, melynek tagjai egy tortával gazdagodtak. Az adakozók ezúttal is örömteli pillanatokkal ajándékozták meg az orosházi beteg, rászoruló gyermekeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.