- hirdetés -

Idén 14. alkalommal rendezte meg hagyományos Sámli bálját a Táncsics Mihály Gimnázium. 

Egy tűt sem lehetett volna leejteni a Táncsics Mihály Gimnázium XIV. Sámli bálján, teljesen megtelt az intézmény sportcsarnoka.
A vendégeket dr. Blahó János köszöntötte. A megjelenteknek tolmácsolta dr. Kaáli Nagy Géza professzor, öregdiák szavait.

(Fotó: Pirer Kata)

–Ez a bál több, mint más iskolai kezdeményezés. Összekapcsolja a gimnáziumban végzett, immáron nyolcvanöt generációt. A tanárikart, a diákságot, a szülőket, és mindazokat,  akik felelősséget és szeretet éreznek az iskola iránt. Óriási megtiszteltetésként éltem meg, amikor felkértek bál védnökének. Ugyanakkor úgy gondolom, ez nem formális dolog. Komoly felelősséggel és példamutatással is jár. Az iskola részére, hogy továbbra is ilyen sikeresen tudja a tanítványait segíteni, ezúttal is egymillió forintot adományozok – írta levelében a világhírű professzor.

Az igazgató saját gondolatait is megosztotta a báli néppel.
– Egyszer egy bölcs embert megkérdeztek tanítványai: Kedves mester? Mondd el nekem, hogy életedben ki volt a legfontosabb személy? Mi volt a legfontosabb esemény, mi volt a legfontosabb tett? Erre a bölcs a következőt válaszolta: A legfontosabb személy mindig az volt, akivel éppen beszéltem, a legfontosabb esemény az a pillanat, amiben élek, és a legfontosabb tett a szeretet – mondta beszédében dr. Blahó János, majd megnyitotta a bált.

Az iskola tanulója, Pindur Cintia Réka és Dóczi-Zsilák László latin táncokkal kápráztatták el a közönséget. A produkció után átadták az aranysámli díjakat. Idén hárman vehették kezükbe az iskola kitüntetését: Jámbor Rudolf, Csapó János és dr. Körmendi János.

Kamasz Linda, 9.D osztályos tanuló szaxofon-előadása után, az intézmény kilencedik évfolyamos diákjai léptek színpadra, és keringővel köszöntötték a bálozókat. A talpalávalót idén is a K.Tóth-Szilágyi Zenekar húzta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.