- hirdetés -

Jól sikerült az orosházi női kézilabda klub és a Magyar Vörös kereszt helyi szervezetének közös kezdeményezése. Összesen 19 véradó érkezett a felhívásra december 1-jén.

Már hagyománynak számít az NB I/B-s ONKC és a Magyar Vöröskereszt együttműködése. Szombat délután véradást tartottak az Eötvös iskolában.  Aki hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez apró ajándékokat, csokoládét, forralt bort, ingyenes fürdőbelépőt kapott ajándékba és nem mellesleg három ember életét mentette meg.

Tóth Zoltánnétól, a Békés Megyei Vöröskereszt igazgatójától megtudtuk, összesen 19 véradó ült be székükbe. Köztük volt olyan, aki először adott vért. Az igazgató szerint sikeres délutánon vannak túl.

– Hagyományt teremtettünk, hiszen már második alkalommal tartottuk a közös akciót. Bízunk benne a jövőben is folytatódik ez a gyümölcsöző együttműködés – fogalmazott Tóth Zoltánné.

Szabó Viktor kiemelte, hogy a klub mindig örömmel áll ilyen fontos ügyek mellé, mint a véradás. A jövőben is támogatni fognak minden hasonló kezdeményezést, amellyel visszaadhatják az embereknek azt a támogatást, amit nap mint nap kapnak.

– A véradók toborzása egy rendkívül fontos, mindennapos feladat és az első év sikere után idén is szép számmal érkeztek jótékonykodók, ami arra sarkall minket, hogy jövőre is megismételjük – értékelt röviden a klubmenedzser.

A véradás mellett tartós élelmiszert és használható játékokat is gyűjtött a klub, amit a vöröskereszt oszt majd szét a rászorulók között.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.