- hirdetés -

A tanév első nagy növendékhangversenyén látta vendégül az érdeklődőket november 27-én a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A Művészetek Házában tartott rendezvényen fúvós- és vonós tanszakának növendékei, valamint a zongoristák kápráztatták el a közönséget.

Megszokott helyszínükön, a Művészetek Házában fogadták vendégeiket a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fiatal növendékei november 27-i hangversenyükön. A fiatal zenészeknek nem ez volt az utolsó idei hangversenyük, hiszen december 20-án, a Petőfi Művelődési Központban adnak karácsonyi koncertet.

– Az évzárást inkább a június jelenti, ennek a tanévnek az első felében vagyunk, tehát nem klasszikus évzárót tartunk a mostani és a karácsonyi koncerttel. Szerencsére így is rengeteg programunk volt már a tanév első felében, hiszen több jótékonysági koncerten vettünk részt és egykori növendékünk gyógyíttatásához is hozzájárulhattunk a Táncsics Mihály Gimnáziumban tartott előadásunkkal – mesélte Ondrik Zsuzsanna, a Művészeti Iskola igazgatóhelyettese és csellótanára.

Húsz fiatal növendék játszott a közönségnek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hozzátette, jelen esetben nagy növendékhangversenyről van szó, hiszen azok a növendékek adtak elő, akik versenyre készültek vagy már játszottak is versenyen. Köszöntő beszédében a vonós tanszak zenészeit emelte ki, akik közül többen bronz- és aranyminősítéssel tértek haza nemrég Abonyban rendezett versenyükről.

Ezúttal húsz fiatal növendék mutatkozott be játékával a közönségnek, a fúvós- és a vonós tanszak növendékei éppúgy, mint az intézmény zongoristái. Előfordult, hogy az előadásokba a zenészek tanárai is bekapcsolódtak. A diákok produkcióját minden esetben tapsvihar fogadta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.