- hirdetés -

Békés és Csongrád egyházmegyéinek presbiteri szövetségei tartottak találkozót november 17-én a Petőfi Művelődési Központban, folyamatos együttműködésük megerősítése érdekében. Rendezvényük áhítatot, előadásokat és zenés produkciókat egyaránt tartalmazott.

Orosházán, a Petőfi Művelődési Központba szervezett találkozót Békés megye és Csongrád megye református presbiteri szövetsége. A november 17-i rendezvényre a Magyar Református Presbiteri Szövetség Békés Megyei Területi Szervezetének elnöke, Tóth János is ellátogatott.

– Magyarországon, főleg a Tiszántúlon minden református egyházmegyében működik egy szervezete a Magyar Református Presbiteri Szövetségnek. A Békés és Csongrád megyei szervezetek között folyamatos az együttműködés, de ezt szerettük volna tovább erősíteni – mesélte Tóth János.

Tavaly Szentesen, idén Orosházán találkozott a két megye presbiteri szövetsége (Fotó: Rosta Tibor)

Ennek megfelelően tavaly hagyományteremtő céllal Szentesen tartották meg a találkozót, idén pedig Orosházi Református Gyülekezetre esett a választás. A rendezvény célja a gyülekezet tagjainak hitben való megerősítése volt.
– Fontos, hogy minél több lehetőséget teremtsünk arra, hogy a közösségek egymással is találkozhassanak, hiszen az egymás tapasztalataiból való hitbeli megerősödés szolgálja az egész magyar református egyház megerősödését és egységét – tette hozzá Tóth János.

A rendezvény Szalkay Róbert, református lelkész áhítatával kezdődött, majd előadások és zenés produkciók követték egymást, fellépett többek közt a Voice of the Glory diákzenekara is. A konferencia zárása előtt pedig a vendégek feltehették kérdéseiket, esetleges észrevételeiket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.