- hirdetés -

A fogyatékkal élők nappali ellátását, illetve lakhatását támogatják abban a három orosházi ingatlanban, amelyet a Mezőkovácsházi Református Egyházközség vásárolt meg egy EFOP-pályázat keretében.

A Mezőkovácsházi Református Egyházközség több mint 444 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Támogatott lakhatás és szociális szolgáltatás kialakítása a Mezőkovácsházi Református Egyházközségnél” című EFOP-projekt megvalósításához.

Úgy tudjuk, hogy ebből a pályázati forrásból városunkban megvásároltak három ingatlant, mégpedig a Lehel, a Pacsirta, illetve a Tél utcákban, jelenleg az épületek átalakítását, felújítását végzik. Ezzel kapcsolatban érdeklődtünk a mezőkovácsházi református egyháznál, amely megerősítette értesüléseinket.

– A Református Egyházközség a projekt keretében három lakóingatlant vásárolt meg, melyből kettőben támogatott lakhatás, valamint egyben nappali ellátás valósul meg fogyatékkal élők számára jövőre. Azért döntöttünk Orosháza mellett, mert a településen találtunk a jogszabályi előírásoknak, valamint a pályázati kiírásnak megfelelő ingatlanokat – tájékoztatta az OrosCafét Molnár Virág, református lelkész.

Két ingatlanban kilenc-kilenc fő számára biztosítanak támogatott lakhatást, míg a harmadik ingatlanban 18 fő nappali ellátásáért felelnek majd jövő év elejétől. Molnár Virág válaszában azt is elmondta, hogy a fogyatékkal élő felnőtteknek nyújtott támogatott lakhatás hiánypótló Orosházán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.