- hirdetés -

Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is meglátogatta az SOS Gyermekfalu lakóit Csíkos Dániel gyulai futónagykövet és társa, Andor Bohóc. Ezúttal is a jó ügyért, futva vagy kerékpárral teljesítették velük együtt többen is a Gyula és Orosháza közti 55 kilométeres szakaszt, hogy ajándékokkal kedveskedjenek a gyerekeknek.

A Békéscsaba felé néző Orosháza-táblánál várták izgatottan segítőiket az SOS Gyermekfalu lakói november 17-én. Hamarosan meg is érkezett a Csíkos Dániel, gyulai futónagykövet és Andor Bohóc vezette csoport, akiket nagy örömmel fogadtak a fiatalok.

A jótékonysági futás két szervezője idén harmadszor vágott neki a Gyula és Orosháza közti távolságnak, és mint ahogy a korábbi években, ezúttal is sokan segítettek nekik kezdeményezésük megvalósításában.

– Az idei már a harmadik alkalom, hogy meglátogattuk a gyerekeket. Szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet ezzel a kezdeményezéssel, hiszen adakozni jó dolog, főleg amikor biztosan tudjuk, hogy jó helyre kerül az adományunk. Idén is igyekeztünk minden apró dolgot beszerezni, ami rajta volt a kívánságlistájukon – hangsúlyozta Csíkos Dániel.

Idén is többen csatlakoztak a kezdeményezéshez (Fotó: Rosta Tibor)

Szervezőtársa, Andor Bohóc elmondta, szeretnének hagyományt teremteni a kezdeményezéssel és úgy gondolja, jó úton haladnak a megvalósításához. Az Orosházát megcélzó és Gyuláról induló 55 kilométeres futás nagyobb projektjeik között szerepel, szerencsére ezúttal is sokan csatlakoztak kezdeményezésükhöz. A futás mellett többen érkeztek kerékpárral is, ő pedig velocipéden tette meg a két város közötti távolságot.

A gyerekek idén is nagy szeretettel fogadták látogatóikat, akikkel célba érkezésük után egy rövid pihenőt követően már együtt teljesítették futva vagy kerékpárral a városhatár és a gyermekfalu közötti távolságot, hogy ott boldogan vehessék át a számukra összegyűjtött ajándékokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.