- hirdetés -

A tudás és a világnézet tágítására elengedhetetlen, hogy más nemzeteket és kultúrákat megismerjünk. A Kodolányi megnyitja a kapukat hallgatói előtt, hogy olyan tapasztalatokat szerezzenek, melyek a jövőben nem csak a hivatás, hanem a mindennapi élet terén hasznukra válnak.

Teszi mindezt az Erasmus program keretében. Az intézmény nemzetközi kapcsolatai kiemelkedőek a magyarországi felsőoktatás terén, ezáltal hallgatóinak lehetőségük van a világ harminc országának valamelyikébe ellátogatni és pár hétig ott folytatni tanulmányaikat.

Mindezt nem saját zsebből kell előteremteniük a felfedezésre vágyó diákoknak, hiszen az Erasmus program keretében ösztöndíjjal támogatják a hallgatókat. Egy-egy külföldön lefolytatott résztanulmány vagy szakmai tanulmány nem vész el a süllyesztőben, sőt, egy életre szól.

A jó hangulat, az új közeg, a mindennapi kalandok maradandó nyomot hagynak azok életében, akik részt vesznek a programban. Nem utolsó szempont az sem, hogy erőfeszítés nélkül csiszolhatják nyelvtudásukat a Kodolányi hallgatói.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.