- hirdetés -

Toleranciát az éveknek” címmel tart rendezvényeket az időseknek a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A kezdeményezések célja, hogy felfrissítsék szabályismereteiket és biztonságosabban tudjanak közlekedni.

Több településen szervez 2014 óta minden évben közlekedésbiztonsági témájú programokat időseknek a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A „Toleranciát az éveknek” című rendezvények kettős céllal működik, hiszen amellett, hogy az idősebb emberek közlekedési ismereteik segítenek felfrissíteni, céljuk, hogy szabályosan és biztonságosan tudjanak közlekedni.

Ezért kérik a fiatalokat is, legyenek türelmesebbek, toleránsak az idősekkel szemben, hiszen ők sérülékenyebbek, esetükben egy kisebb ütközés vagy esés akár súlyosabb következményekkel is járhat.

Az idős emberek közlekedési ismereteit segítenek előadásokkal felfrissíteni (Fotó: police.hu)

A rendezvények résztvevői tájékoztatást kapnak a Békés megyében történt, személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek számának alakulásáról, a balesetek okairól. Ezt követően a szakemberek főként a kerékpárosokra és gyalogosokra vonatkozó legalapvetőbb közlekedési szokásokat.

Végül szó esik arról is, hogy az idősek rendszerint milyen sérüléseket szenvednek a bemutatott balesetek során és nem utolsósorban az elsősegélynyújtás alapszabályairól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.