- hirdetés -

Még alig kezdődött meg a Luther utca nagyobbik részén a burkolat felújítása, máris érkezett néhány lakossági észrevétel szerkesztőségünkbe. A terület önkormányzati képviselőjével, Bojtor István alpolgármesterrel eredtünk ezek nyomába.

Mint azt már hírül adtuk, megkezdődött a sokak által várt és igényelt útfelújítás a Luther utcán. Első lépcsőben csak a Dózsa György utca és Eszperantó utca közötti szakasz burkolata újul meg. A panaszok egy része éppen ebből a megosztottságból ered. Az Eszperantótól az Arany János utcáig tartó szakaszon lakók egy része mellőzöttnek, majdhogynem másodrendű polgárnak érzi magát e miatt. Más szerint pedig a felújításhoz érkező kamionok az utca rossz oldalát teszik még inkább tönkre.

Bojtor István, mint a terület önkormányzati képviselője elkísérte stábunkat, hogy mint mondta, első kézből tájékozódhasson a problémákról.

Bojtor István, mint a terület önkormányzati képviselője, a helyszínen beszélt a lakókkal (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az alpolgármester elmondta a hirtelenjében összegyűlt néhány ott lakónak, hogy természetesen mellőzöttségről szó sincs, mindössze az utca teljes felújításához szükséges teljes összeget nem sikerült a pályázatokon előteremteni. Kis türelmet kért a lakóktól és megígérte, hogy a munkálatokat mindenképp folytatják. Jövőre is pályáznak és siker esetén az Arany János utcáig teljesen megújul a burkolat.

A felújításra váró régi útburkolat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A másik gonddal kapcsolatban a délelőtt folyamán felvettem a kapcsolatot a kivitelező, Swietelsky Magyarország Kft. képviselőivel, akikkel megbeszéltem, hogy a nagyméretű szállító járművek ne az Arany János utca felől közelítsék meg a munkaterületet – tette még hozzá Bojtor István.

Az utca másik végén teljesen más a hangulat. Itt lakik többek között Németh Csilla szappankészítő.

Az Eszperantó utca felől már elkezdték a munkát a kivitelezők(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Kifejezetten örülök, hogy végre autóval is járható lesz az utcánk. Külön jó, hogy az eredeti macskaköveket rakják vissza, így a hangulata is megmarad ennek a belvárosi és mégis csendes helynek – mondta el kérdésünkre Németh Csilla.

A munkálatok minden esetre folynak és reméljük, hogy a most kimaradó egyharmad rész is hamarosan sorra kerül, így mindenki elégedetten tud majd végigmenni Orosháza második legrégebbi utcáján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.