- hirdetés -

A legtöbb ember életben előbb vagy utóbb elérkezik az a pillanat, mikor szeretné összekötni életét szíve választottjával. Orosházán úgy tűnik ez a pillanat nagyon változó korban jön el.

Utánanéztük Orosházán mit tapasztalnak az anyakönyvezetők és az üzletekben dolgozók. Orosházán nagyobb arányban kötnek házasságot a fiatalabbak. Elmondható, idén jóval többen házasodtak, mint tavaly.

A szezon városunkban áprilistól októberig tart, a téli időszakban csak elvétve akad egy-két hétköznap megkötött esküvő.
– A házasságkötési kedv az elmúlt időszakban megugrott. A házasulandók között vegyes a korosztály, vannak fiatalok, de jelentkeznek negyvenes éveikben járó párok is – ismertette Csúzi Márta anyakönyvvezető.

Idén többen esküdtek, mint tavaly (Illusztráció)

Elmondta, nagyon sok a hétköznapi esküvő, legtöbbször péntekre esik a választás. Ezek ingyenesek, hiszen munkaidőben vannak és jellemzően kis létszámúak, melyek nem a házasságkötő, hanem egy kisebb teremben zajlanak.
– A párok egy évvel korábban bejelenthetik házasságkötési szándékukat. Akik így tesznek azok vagy nagy lakodalmat szeretnének vagy külső helyszínen tervezik összekötni életüket – ismertette Csúzi Márta.

Házasságkötéskor plusz szolgáltatásként kérhető a versmondó, az énekes, a gyertyagyújtás vagy homokszórás, illetve a pezsgőzés.
– Amennyiben az ünnepségen a házasulandók szeretnék köszönteni szüleiket, arról mindig a pár gondoskodik – mondta az anyakönyvvezető.

Virágok tekintetében is változó a trend Orosházán.
– Mostanában észrevehetően megnőtt a vidéki, szerény esküvőket kedvelő párok aránya. Ilyenkor az esküvői csokor is kisebb. Ebben az esetben a menyasszonyi csokor mellett a vőlegény kitűzője a dísz – mondta Zatykó Anna a Rózsavilág Virágműhely virágkötője.
Kiemelte, a leggyakrabban rózsát és liziantuszt választanak a párok, de nagy divat most a mezei csokor is. Minden virágból a púder árnyalatokat részesítik előnyben.

A Brokát Szalonba legtöbbször a nagy esküvőket kedvelő hölgyek lépnek be. Még 90 százalékban nagy lakodalmat szerveznek arái, addig mindössze csak 10 százalékban választják a szerény esküvőt.
– Száz főnél is nagyobb létszámú lakodalomban, nagy szoknyás ruhában jelenik meg az ara, egy szolidabb esküvőhöz pedig egyenes vonalú ruhát választanak a legtöbben – tudtuk meg a szalonban.

A ruháért érkezők általában húsz és negyvenöt év közötti hölgyek, bár nagyon változó a korosztály, többségben a 28 – 33 év közötti fiatalok vannak. Kölcsönzéskor a Brokát szalonban minden beletartozik az árba, az alakításokra, az abroncsra, a hajdíszre és más kiegészítőre sem kell plusz költségként tekintenünk.

Aki tehát elszánja magát és igent mond szerelmének, több lehetőség közül is választhat. Lehet fényűző vagy akár szerény az esküvő, egy biztos, sok olyan dolog van ami miatt bizony bele kell nyúlnunk pénztárcánkba. Azonban a fejünk felett elrepült évek száma ne tartson vissza senkit, annyi idősek vagyunk amennyinek érezzük magunkat, a szerelem pedig nem válogat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.