- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium diákközgyűlésén vett részt Orosháza polgármestere Dávid Zoltán. A jelen lévő gimnazisták észrevételeiket, esetleges kérdéseiket is megosztották a polgármesterrel.

November 14-én tartotta soron következő ülését a Táncsics Mihály Gimnázium iskolai diákparlamentje. Megvitatták többek közt a megyei diákparlament a kilencedikes tanulók számára előrehozott idegen nyelvek és informatika érettségi vizsgák lehetőségét, valamint a heti két osztályfőnöki óra szükségességét.

Véleményük szerint ugyanis a hét egyik osztályfőnöki órája az igazolások és az adminisztratív ügyek intézéséről szólna, míg a másikon a problémáikat és életvitelszerű dolgaikat beszélnék meg a diákok osztályfőnökeikkel.

Ezt követően Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere tartott nekik egy kisebb előadást, ahol kiemelte, fontos, hogy városvezetőként olyan információkat is kapjanak, ami a fiataloktól jön.

Dávid Zoltán polgármester is előadást tartott a diákoknak. (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Életbevágó dolognak tartom, hogy a diákság és a fiatalok problémáit is megismerhessük, hogy úgy vezethessük a várost, hogy a fiataloknak is jó legyen. Amire csak lehetőségünk van, benyújtjuk a pályázatot, amit pedig elnyerünk, természetesen a diákság érdekeit is szeme előtt tartva megpróbáljuk megvalósítani – mondta Dávid Zoltán.

Ezután a diákoknak lehetőségük nyílt megosztaniuk észrevételeiket, véleményüket a városban lévő lehetőségekről, elmesélhették, hogy megvan-e minden, ami a szabadidejük, kikapcsolódásuk eltöltéséhez szükséges.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.