- hirdetés -

Mindössze 1,25 százalékos a betöltetlen álláshelyek száma a Békéscsabai Tankerületi Központ által fenntartott orosházi intézményekben – közölte kérdésünkre a tankerület. 

A Békéscsabai Tankerületi Központ megkeresésünkre elmondta, az általuk fenntartott általános és középiskolák esetében nincs szó tanárhiányról.

Mindössze 2 százalék a tartósan üres álláshelyek aránya a tanárok összlétszámához viszonyítva. Ezek közül a tankerülethez tartozó három orosházi nevelési-oktatási intézményben és két tagintézményben, tehát az Táncsics Mihály Gimnáziumban, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, a Czina Sándor Tagintézményben, a Rákóczitelepi Tagintézményben és a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában összesen 1,25 százalékos a betöltetlen álláshelyek száma – derült ki a szervezet válaszából.

A Békéscsabai Tankerületi Központ a feladatok ellátását minden esetben biztosítja, így ahol betöltetlen álláshely van, ott ezt fizetett túlórákkal vagy óraadói megbízásokkal oldják meg.

A köznevelési rendszer pedagógus ellátottságát a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj erősíti, melynek célja a pedagógus utánpótlás biztosítása. A résztvevők számára így az oklevelük megszerzését követően a végzettségüknek és szakképzettségüknek megfelelő álláshelyeket biztosítanak.

Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium emellett úgynevezett rálátási lehetőséget (a hallgatók képzésük során óralátogatásokon vehetnek részt a gimnáziumban) is biztosít a tanárképzésben részt vevő hallgatók számára a Szegedi Tudományegyetem békés megyei rezidens központjaként.

Ez az együttműködés segíti a pedagógus humánerőforrás tervezését. Országosan elmondható, hogy a pedagóguspálya egyre vonzóbbnak számít, az 50 százalékos pedagógus béremelés és a pedagógushallgatói ösztöndíjak hatására 30 százalékkal nőtt az érintett hallgatók száma – írta válaszában Bánki András, a tankerület igazgatója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.