- hirdetés -

Több mint kétszáz résztvevő gyűlt össze a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium dísztermében november tizedikén. A Márton bálon befolyt összeget idén is jótékony célra fordítják. 

Az evangélikus iskola szülői közössége november 10-én rendezte meg a Márton bált, melyen idén több mint kétszázan vettek részt, megtöltve ezzel az iskola dísztermét.

A Márton bált már hagyományosan, a Márton napjához legközelebb eső szombaton rendezték meg idén is. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is több mint kétszáz érdeklődő jelent meg az eseményen. A programot az intézmény diákjainak produkciói színesítették. Elsőként az iskola 3.B osztályos tanulóinak előadását láthatta a közönség, akik Jankó Mónika tanítónő segítségével, jelelve adtak elő egy dalt, könnyeket csalva ezzel a szemekbe. Ezután a nagyobb diákok hagyományos nyitó tánca következett. A keringő koreográfiáját Antali Zoltán táncpedagógus tanította be.

Nagy sikere volt a keringőnek idén is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A jótékonysági Márton bál a hátrányos helyzetű diákoknak nyújt segítséget idén is – tudtuk meg az intézményvezetőtől.
– A tanév során vannak olyan események, amikor iskolai kirándulásokat illetve kulturális programokat szervezünk. Nagyon sok olyan gyermek van a közelünkben, akik nehéz helyzetben vannak, így saját költségükön nem tudnák megengedni maguknak a programokon való részvételt, azonban mi azt szeretnénk, hogy minden diákunk részese legyen ezeknek az eseményeknek – emelte ki Nagy Róbert.

A szombat esti bál remek alkalmat biztosított arra is, hogy olyan emberek legyenek együtt, akik kötődnek az iskolához valamilyen módon. Jól érzik magukat egymás társaságában és tartalmas kikapcsolódásra vágytak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.