- hirdetés -

A Polgármesteri Hivatal nagytermében tartotta következő fórumát november 8-án a Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP). Ezúttal az egyes esélyegyenlőségi célcsoportokat képviselői munkacsoportok vezetői vettek részt a fórumon, akik a hátrányos helyzetű társadalmi célcsoportokról tanácskoztak.

Ezúttal november 8-án gyűltek össze következő fórumukra a Helyi Esélyegyenlőségi Program munkacsoportjai a Polgármesteri Hivatal nagytermében. Először Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a fórum résztvevőit, akitől Beliczáné Dudás Erzsébet, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békéscsabai Kirendeltségének esélyegyenlőségi mentora vette át a szót.

– Külön üdvözlendő dolog, hogy a Helyi Esélyegyenlőségi Programon belül munkacsoportokban dolgoznak és rendszeresen tartanak szakmai fórumokat. Úgy gondolom komplex helyzetképpel, reális célokat fogalmaztak meg a következő öt évre – emelte ki Beliczáné Dudás Erzsébet.

A hivatal nagytermében gyűltek össze a HEP munkacsoportjainak képviselői (Fotó: Bakos Viktória)

Az esélyegyenlőségi mentor emellett kiemelte az Orosházán folyó esélyegyenlőségi programhoz is kapcsolódó szakmai munkát, különös tekintettel a hátrányos helyzetű társadalmi célcsoportok problémáinak megoldásával kapcsolatos elhivatottságra.

Ezután vette kezdetét a program képviselőinek tanácskozása. Az eddigi benyomásokat pozitívan ítélték meg, hiszen már a problémák kezelésének intézéséről is tudnak közösen gondolkodni vagy beszélni. Ezt követően a munkacsoportok vezetői sorolták fel saját témájukkal kapcsolatos észrevételeiket. Megvitatták többek közt az idősek, a fogyatékkal élők, a gyermekek, a nők és a roma mélyszegénységben élők esélyegyenlőségével kapcsolatos problémáikat és azok lehetséges vagy már véghez is vitt megoldásait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.