- hirdetés -

Jól szerepel az orosházi turizmus. Az előző évhez képest a januártól augusztusig tartó időszakban nőtt a vendégéjszakák száma, és több vendég látogatott Orosházára.

Eredményesen zárta az első nyolc hónapot a turisztikai statisztikai számadatok szerint Orosháza-Gyopárosfürdő. A javuló tendenciát a szálláshelyek érezték leginkább, jól teljesítettek a fürdőnegyed szállodái és magánszálláshelyei. A januártól augusztusig terjedő időszakban a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint Gyopárosfürdőn eltöltött vendégéjszakák száma 11 százalékkal, a vendégek száma 3,5 százalékkal növekedett tavalyhoz képest.
–  A nyári főszezonon túl az év első öt hónapjában is többen érkeztek szállodánkban. Ez a turizmus általános fejlődésének is köszönhető, de az emberek is többet költenek utazásra – fogalmazott Csobota-Kis Árpád, az Alföld Gyöngye Hotel igazgatója, aki hozzátette, hogy már a decemberi ünnepi időszakra is jelentős számú előfoglalást regisztráltak.

A szálláshelyek mellett Gyopárosfürdőre – hasonlóan a 2017-es rekordévhez – idén is több mint 120 ezren látogattak el. Az önkormányzati fenntartású turisztikai egységek, a kalandpark, kempingek árbevétele idén rekordot dönthet.

– Az egész éven át tartó nyereményjátékra épülő marketingkampányuk és az Orosházi Nyár 2018 rendezvénysorozata is nagyban hozzájárult a sikeres évhez. A rendezvények sora is bővült: az ország legnagyobb spirituális eseményét, a Nadifesztet is nálunk rendezik, illetve a Hőlégballon Fieszta is nagy sikert aratott az Orosházi Nyár 2018 programsorozat részeként – mondta el Kiss László, marketing menedzser.

Bojtor István alpolgármester szerint évről évre emelkedik Gyopárosfürdő és a város népszerűsége a turisták körében, amire büszke lehet Orosháza. Kiemelte, az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy színvonalas és elegendő szálláshellyel bővüljön a növekvő látogatószám kiszolgálása érdekében.

Idén még több rendezvény várható a városban és a Gyopárosfürdőben egyaránt. Hamarosan kezdődik az adventi programsorozat, míg a strandon wellness-szolgáltatásokkal készülnek a fürdőzőknek a téli időszakban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.