- hirdetés -

A hideg beköszöntével megnövekedő rezsiköltség nagy terhet jelent a hátrányos helyzetű családok számára. A CBA felajánlásának köszönhetően az Ökumenikus Segélyszervezet egy közös segélyakció keretében húsz orosházi és környékbeli rászoruló családnak nyújt jelentős, egyenként közel 50 ezer forint értékű élelmiszert és higiénés szereket tartalmazó csomag formájában segítséget.

Az Ökumenikus Segélyszervet 2002 óta van jelen Orosházán és a régióban, itt nemcsak egy bentlakásos intézményük működik,- a Családok Átmeneti Otthona – hanem egyre inkább egy közösségi térré is válik a Szociális és Fejlesztő Központ – ismertette Gáncs Kristóf az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a segélyakció megnyitóján, október 25-én. Elmondta, sok családdal vannak kapcsolatban és mindig nagy öröm számukra, ha felajánlások érkeznek, amelyeknek köszönhetően ezeket a családokat valami plusszal tudják segíteni, ezért örültek nagyon mikor megérkezett a CBA felajánlása.

A kommunikációs igazgató tájékoztatott, egy olyan segélyakció veszi kezdetét, melynek keretében húsz család számára juttatnak tartós élelmiszerekből, higiénés cikkekből, illetve különböző édességekből összeállított csomagokat. Ezeknek értéke egyenként közel 50 ezer forint, így összességében csaknem egy egymillió forintnyi adományt, ajánlott fel a CBA.

Az első két csomagot -4 doboznyi adomány- Gáncs Kristóf és Fodor Attila adta át (Fotó: Rosta Tibor)

– Az ökumenikus segélyszervezetnek nagyon sok olyan rászoruló család van a látókörében az országban, Orosházán és a környékén is, ahol egy ilyen csomag akár több hónapra is nagy segítséget jelenthet. Úgy választottuk ki a családokat, hogy minél jelentősebb segítséget tudjunk nyújtani számukra. A családokkal az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben kapcsolatban van, ezért tudjuk, hogy ezek az adományok a legjobb helyre kerülnek – hangsúlyozta Gáncs Kristóf.

Fodor Attila CBA kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, remélik a családoknak, akikhez eljutnak a csomagok, sokat fog jelenteni a segítség.
– Amikor összeállítottuk a csomagokat, úgy igyekeztünk, hogy ezek minél hasznosabbak legyenek számukra, tehát olyan anyagokat és olyan élelmiszer termékeket csomagoltunk, amelyre minden családban szükség lehet.

Kiemelte, fontosnak tartják, hogy magyar cégként segítsenek a bajba jutottakon. Az elmúlt évben is több programban részt vettek, illetve idén is sokakat támogattak, alapítványokat és bajba jutott embereket egyaránt.
– A mostani programban nagy segítségünkre van az Ökumenikus Segélyszervezet, akik ismerik azokat  a családokat, akiknél ez a segítség a legjobban hasznosul – tért ki rá Fodor Attila.

Farkas Vilmosné és családja nagyon örült az adománynak, mint mondta, hatalmas segítséget jelent számukra (Fotó: Rosta Tibor)

Mint mondta, arra törekedtek, hogy mindenki számára jól felhasználható élelmiszer termékek legyenek benne, tehát leginkább alapvető élelmiszerek találhatók a csomagban, továbbá háztartási vegyi áru és, hogy a gyermekeknek kedvezzenek csokoládé is került a dobozokba.
– Bízunk benne, hogy minden családtag megtalálja a számára megfelelőt, ami kedvére való lehet a csomagban – zárta a CBA kommunikációs igazgatója.

Az első két csomag, egy két gyermekes és egy hat gyermekes családhoz került.
Farkas Vilmosné és családja kapta az egyik csomagot, elmondta, nagyon meglepődtek, de örülnek az adománynak, hiszen hatalmas segítség, mindaz amit kaptak. A nyolc tagú a család, nagy hasznát veszi majd az adománynak. Mint mondta, számukra ez egy előrelépést jelent.

Az elkövetkező időszakban a többi rászoruló családhoz is eljuttatják a csomagokat a segélyszervezet munkatársai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.